Vind jouw perfecte koersfiets

Ben jij een gepassioneerd wielertoerist die geregeld de wattages de hoogte injaagt? Een beginnend racefietser die nog maar net gebeten werd door de wielermicrobe? Of een echte recreant voor wie een ritje met de koersfiets niet geslaagd is zonder een gezellig terrasje onderweg?

Welk type fietser je ook bent én welk type koersfiets je ook zoekt: bij Bike Republic ben je aan het juiste adres. Ridley, Trek en Scott zijn maar enkele van de sportieve topmerken die je in onze winkels kan vinden. De juiste fiets voor jouw niveau en budget, dat is waar onze experten samen met jou naar op zoek gaan. Al benieuwd? Ontdek dan nu onze collectie!

Framemateriaal: carbon of aluminium?

Een belangrijke keuze die je moet maken wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe racefiets, is welk framemateriaal je verkiest. Vroeger werden fietsframes gemaakt van staal en ook vandaag zijn er nog enkele fabrikanten die hoogwaardige stalen racefieten produceren. Ook titanium is een materiaal dat je nu en dan tegenkomt, maar over het algemeen zijn aluminium en carbon frames tegenwoordig het meest courant bij koersfietsen.

Carbon en aluminium hebben verschillende eigenschappen, maar vooral ook verschillende prijskaartjes. In realiteit zal de keuze voor een carbon of aluminium fiets waarschijnlijk afhankelijk zijn van het budget dat je wil spenderen aan je racefiets.

Wil je meer weten over de verschillen? Lees het dan uitgebreid hier!

Type rem: hydraulische schijfrem, mechanische schijfrem of velgrem?

Op racefietsen heb je de keuze uit 3 types remmen om veilig tot stilstand te komen: velgremmen, mechanische schijfremmen en hydraulische schijfremmen. We zetten de voor- en nadelen van elk systeem even voor jou op een rijtje in dit artikel!

Type schakelgroep: mechanisch of elektronisch?

Nog een belangrijk onderdeel aan  je nieuwe racefiets is de schakelgroep. Deze komen in allerlei varianten en prijsklasses. 

Twijfel je aan de keuze tussen een elektronische of mechanische groep? Kom dan hier meer te weten over de verschillen!

Type frame: een race- of comfortgerichte geometrie?

Ook al zien ze er voor het ongeoefende oog misschien allemaal wat hetzelfde uit: de ene koersfiets is de andere niet. Elk model verschilt qua geometrie en dus ook qua zithouding en rijgedrag.

Over het algemeen vind je bij ieder merk verschillende types racefietsen terug. Vaak heb je aan de ene kant de pure racemodellen, waarbij de focus ligt op snelheid en aerodynamica. Aan de andere kant van het spectrum vind je de 'allround' of endurance racefietsen, die iets meer comfort en een minder agressief stuurgedrag bieden. 

Daarnaast kan je ook gravelbikes als een aparte categorie racefietsen klasseren. Gravelbikes zijn echte alleskunners die zowel offroad als op de weg hun mannetje kunnen staan. Ze zijn een ideaal compromis en met hun wat bredere banden ook prima geschikt als winterfiets op de weg of woon-werkfiets.

Wil je nog meer detailinformatie hierover? Lees dan zeker eens dit artikel!

Heb je een specifiek merk in gedachten?

Bij Bike Republic vind je verschillende mooie racefietsmerken. In onze keuze van partners waarmee we samenwerken, houden we rekening met kwaliteit, innovatie en de mate waarin merken service bieden naar klanten toe. 

Ben je op zoek naar een specifiek merk voor je koersfiets? Maak hieronder je keuze!

Welk budget wil je spenderen?

Bij Bike Republic hebben we uiteraard voor ieders budget wat wils. Heb je een bepaalde prijs in gedachten? Selecteer hieronder de prijsklasse waarin je zoekt.

-1500

1500-3000

3000+

Tips nodig bij aankoop?

De juiste maat is zeer belangrijk!

Om optimaal te kunnen genieten van jouw nieuwe fiets, is het belangrijk dat jouw fiets de juiste maat en op jou is afgesteld. Frame, zadelhoogte,.... Bij Bike Republic wordt je opgemeten en ben je zeker dat je met de juiste fiets buiten gaat.

Betrouwbare ondersteuning na verkoop!

Goed onderhoud is belangrijk voor levensduurte fiets. Kan je steeds voor terecht bij Bike Republic. Je krijgt ook nog eens een gratis nazicht na 6 maanden.

Heb je een probleem met je fiets of moet ie nagekeken worden? Onze vakmannen helpen je zeker verder!

Hier vind je alle info mbt herstellingen en onderhoud

FAQ

Heb je nog vragen over andere onderwerpen?

Check dan zeker onze lijst met veelgestelde vragen!

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst