Cargobikes: elektrische bakfietsen, driewielers, longtail fietsen en veel meer

Vervuilende auto’s en vrachtwagens worden geweerd uit stadscentra, structurele files maken de stedelijke mobiliteit steeds moeilijker, brandstofprijzen swingen de pan uit en parkeren in de stad wordt problematisch. Geen wonder dat fietsoplossingen als cargobikes, elektrische bakfietsen, longtail fietsen en heel specifieke, custom transportfietsen steeds populairder worden. Voor wie in of rond de stad woont, is zo’n fiets een ideaal alternatief voor een gezinswagen. Maar ook voor bedrijven, KMO’s en zelfstandigen die zich vaak in de drukte van de stad begeven, is een cargofiets op maat een prima oplossing voor stedelijke logistiek.

Op zoek naar een gewone elektrische bakfiets?

Ontdek ons ruim assortiment.

Op zoek naar een cargobike voor jouw specifieke noden?

Ontdek ons assortiment.

Vind je niet wat je zoekt?

Ons werkelijke aanbod is groter en kan verschillen per winkel.

Bike Republic

Compagnon de route voor bedrijven

Koeriers die pakjes leveren met de bakfiets zijn intussen een courant zicht in het straatbeeld. Maar het kan veel verder gaan dan dat. Een elektricien die naar zijn klanten fietst en tegelijk alle materiaal bijheeft in zijn elektrische cargobike, gemeentearbeiders die een bakfiets met trailer gebruiken om straten en parken schoon te houden, een ijskar op een driewieler… Je kan het zo gek niet bedenken of het kan op een fiets. En wij bij Bike Republic kunnen jou erbij helpen. Want ook voor bedrijven zijn we een compagnon de route voor elk moment!

Onze B2B-medewerkers zijn gespecialiseerd in het uitwerken van fietsplannen op maat van je onderneming. Of je nu op de HR-dienst van een groot bedrijf werkt, een KMO runt of een éénmanszak hebt: wij maken je wegwijs in de regelgeving én ontzorgen jou en je collega’s van A tot Z op vlak van leasing of een bedrijfsaankoop. Bovendien krijg je in onze winkels en ateliers in heel Vlaanderen gegrond advies van onze verkopers en technici. 

Wil je meer weten over hoe je voordelig een bedrijfsfiets aankoopt of leaset? Neem dan hier even een kijkje:

Sneller door het stadsverkeer

‘Time is money’, zeker wanneer je je om professionele redenen verplaatst. Elektrische bakfietsen of longtailfietsen zijn op dat vlak vooral handig in de stad. Ze zijn wendbaarder dan een auto of bestelwagen, je mag éénrichtingsstraten in, je wordt nergens gehinderd door files, je fietst tot aan de voordeur van je klanten en hoeft geen parkeerplaats te zoeken. En dankzij dat duwtje in de rug hoef je je nooit echt fysiek in te spannen met een elektrische bakfiets. Je verplaatst je efficiënt en in alle comfort. Het enige waarop je geen vat hebt, is het weer ;-)

Wil je een elektrische bakfiets graag vooraf eens testen? Da’s logisch. Kom gerust langs in ons indoor testcenter in Diest! Onze collega’s daar zijn echte experten op vlak van elektrische cargobikes en bakfietsen.

Bike Republic

Vergroen je mobiliteit

Met een elektrische bakfiets, cargobike of longtail e-bike kan je niet alleen efficiënter, maar ook een stuk duurzamer de baan op. Sinds de invoer van lage emissiezones in de grote steden van ons land, is het ook voor jou als professional noodzakelijk om je mobiliteit of die van je collega’s te vergroenen als je vaak het centrum intrekt. Elektrische of hybridewagens zijn een oplossing, maar daarmee sta je nog altijd even lang stil in de file als met een gewone auto. 

Wist je trouwens dat ook de slijtage van autobanden en remmen voor een pak fijnstof zorgt? En dat er logischerwijs voor de productie van elektrische auto’s veel meer grondstoffen nodig zijn dan om een fiets te maken? Kortom: de elektrische fiets is en blijft een slimme, groene mobiliteitsoplossing.

Geniet van het voordeel van custom transportfietsen

Als bedrijf moet je vandaag vooral flexibel kunnen zijn en dan is het handig wanneer je fiets dat ook is. Elke onderneming, hoe groot of klein ook, heeft andere noden en dus is het van belang dat een transportfiets heel veelzijdig en multifunctioneel is. Het mooie aan zo’n elektrische cargobikes en bakfietsen is dat ze werkelijk in alle vormen en maten bestaan of te bouwen zijn. Ben jij op zoek naar een cargobike met een uitklapbare toog, een bakfiets op drie wielen met extra grote laadbak, een longtail fiets met trailer? Geen probleem, we helpen je bij Bike Republic graag op weg. 

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst