Trek allant bedrijfsfiets tussen auto's

Waarom een bedrijfsfiets 5 keer prijs is

1. Zo'n bedrijfsfiets is echt aantrekkelijk, zowel financieel als fiscaal

Voor de prijs van één bedrijfswagen haalt u zo’n 50 fietsen in huis. Niet slecht, toch? En dat is niet alles: de bruto-nettoverhouding van bedrijfsfietsen is van alle looncomponenten de strafste.

 • Handig: als bedrijf kan u veel fietsinvesteringen inbrengen als kost
 • Fiscaal gunstig: 100% fiscaal aftrekbaar als de fiets ten minste gedeeltelijk voor woon-werkverkeer wordt gebruikt. 
 • Uw werknemer heeft recht op een fietsvergoeding die voor maximaal 24 cent per kilometer vrijgesteld is van belastingen. 
 • Dat fietsplan kan zowel voor u als uw werknemer kostenneutraal
 • En dan hebben we het nog niet gehad over hoe zo’n fietsplan parkeerplek uitspaart én ziekteverzuim tegengaat.
Bedrijfswagen
=
Bedrijfsfietsen

2. Vlotter door het verkeer

Waarom elke dag met zijn allen aanschuiven in de files als het ook anders kan? Bedrijfsfietsen zijn een prima manier om onze verkeersknoop te ontwarren.

 • 55% van de werknemers woont binnen de 15 km van het werk. Van onze e-bikers weten we dat ze gemiddeld 10 km naar het werk fietsen en evenveel terug. 
 • Een bedrijfsfiets valt makkelijk te combineren met andere vervoersmiddelen. Denk maar aan een plooifiets op de trein, ideaal voor die ‘last mile’. 
 • Minder parkeerdruk, minder autokosten en stiptere werknemers. Wie tekent daar niet voor? 
 • Minder van uw werknemers in de auto, dat zijn minder files voor iedereen en meer parkeerplaatsen voor klanten.

3. Uw personeel blijft fit en gezond

Soms is het simpel: wie met de fiets naar het werk komt, blijft fitter. Minder stress over op tijd komen betekent overigens dat uw team op scherp staat, klaar om de dag te starten met een fris hoofd. Waar de autorit naar het werk vaak een dipje in de dag is, weten we dat wie naar het werk fietst uitkijkt naar dat momentje in de openlucht.

4. Het doet wonderen voor uw imago als werkgever

Iedereen wil werken voor een bedrijf waar het vooruit gaat, toch? Een plek waar de toekomst gemaakt wordt, liefst vandaag al. Medewerkers een fiets aanbieden is meer dan een symbolische bijdrage om onze planeet er weer bovenop te helpen. Een kleine daad, misschien, maar wel een die toont dat uw bedrijf het hart op de juiste plaats heeft. En elke kilometer dat u en uw team geen CO² uitstoten, is er een gewonnen.

5. Maak het uzelf makkelijker om nieuw talent te houden

In de ‘war for talent’ staat u liefst aan de kant van de winnaars, correct? Dan is een fiets aanbieden aan werknemers een kleine moeite om werknemers aan u te binden.

Geef toe, dat klinkt aantrekkelijk. Toch?

4 redenen waarom je echt niet zonder bedrijfsfiets kan

1. Financieel aanlokkelijk

Een fiets kopen via je werkgever is tot 60% goedkoper dan privé. Goed argument om de patron te overtuigen, niet? Enige voorwaarde is dat jij je fiets wel degelijk gebruikt voor woon-werkverkeer, al hoeft dat niet elke dag.

De voordelen op een rij: 

 • Bedrijfsfietsen kun je volledig kostenneutraal inboeken én zijn 100% fiscaal aftrekbaar. 
 • Je kunt daarbij een fietsvergoeding van 24 cent per km krijgen. Op die manier kan een bedrijfsfiets voor jou kostenneutraal zijn.
 • Via ons fietsplan kan je kiezen uit AL onze fietsen: van een racefiets over een speed pedelec tot een bakfiets.

2. Win tijd!

Fietsen zijn sneller dan auto’s. Echt waar. Woon je op minder dan 20 km van je werk? Dan is de kans groot dat je met je stalen ros sneller op je werkplek aankomt dan met de auto. Gedaan met bumperen, je weet hoe laat je aankomt en kan de stress aan jou laten voorbijgaan. Resultaat: je begint met een frisse kop aan je werkdag. Voor grotere afstanden kan je de trein op met je vouwfiets, of gaan voor een speed pedelec waarmee je aan 45 km per uur naar het werk zoeft.

3. Naar het werk gaan was nog nooit zo gezond

95% van de mensen die naar het werk fietsen zeggen dat ze minder stress hebben nu ze de auto thuislaten. Straf, he? Het is natuurlijk geen geheim dat fietsen goed is voor je gezondheid. Woon-werkfietsers zijn minder vaak ziek dan hun collega's die met de auto naar het werk gaan. En wilde je niet al lang tijd maken voor wat meer sport?

4. Onderhoud, verzekeringen, pechverhelping? Dat fiksen wij wel even 

Zo’n bedrijfsfiets, dat komt met een hele batterij aan diensten. Wij spreken met jouw werkgever een solide onderhoudsplan af. Lees: jij hebt altijd een fiets die goed bolt en tot in de puntjes afgesteld is. Je bolide is bovendien verzekerd tegen schade en diefstal, en pechbijstand is inbegrepen. Rest jou enkel nog de mooiste route naar 't werk uit te stippelen.

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst