De EP6-middenmotor: het slimste e-bikesysteem van Shimano

Het Japanse Shimano is al een paar decennia lang dé referentie op vlak van fietsonderdelen. Ook het Shimano Steps aandrijfsysteem voor e-bikes is een naam als een klok. De nieuwe EP6-motor maakt elektrisch fietsen nog leuker, want de middenmotor is performanter en intelligenter dan ooit.

Heel nieuwe lijn van aandrijfsystemen

E-bikes worden alsmaar populairder en dus blijft ook Shimano investeren in innoverende aandrijvingen. De Japanners introduceren daarom een nieuw e-bike ecosysteem met krachtiger motoren, verbeterde displays, grotere batterijen én de mogelijkheid om je e-bike te connecteren met je smartphone. De nieuwe EP8-aandrijving zal je vooral op elektrische mountainbikes en speedpedelecs tegenkomen, terwijl de EP6-motor binnen het Shimano-gamma de referentie wordt voor e-bikes. Van beide types motoren worden trouwens ook cargovarianten gebouwd, om tegemoet te komen aan de noden van bakfietsers.

Natuurlijke, meer intuïtieve rijervaring

De combinatie van deze EP-motoren met de baanbrekende schakeltechnologieën van Shimano maakt het systeem extra geïntegreerd en gebruiksvriendelijk. Als fietser kan je onderweg dus genieten van een natuurlijke, soepele en meer intuïtieve rijervaring. Jeroen van Vulpen van Shimano: “We zijn ontzettend trots om dit nieuwe ecosysteem te introduceren. Onze innovatieve e-bikesystemen tillen de ervaringen van fietsers naar ongekende nieuwe hoogten. Dit is het resultaat van het combineren van onze Di2-schakelsystemen, aandrijftechnologie en EP-aandrijfeenheden.”

Handmatig of automatisch schakelen? Jij kiest!

De EP6 aandrijving is gebouwd om e-bikeprestaties op EP8-niveau te bieden, maar dan wel een stuk betaalbaarder. De trekkracht die geleverd wordt door deze robuuste middenmotor is dezelfde als bij het EP8-systeem: 85 Nm. Het verschil is dat een EP6-motor met zijn drie kilo een tikkeltje zwaarder weegt. Shimano gaat er prat op dat deze aandrijfeenheid een heel natuurlijk en intuïtief rijgevoel biedt dankzij een soepele vermogenslevering en intelligente trapsensoren. Bovendien biedt het EP6 systeem ook een ‘auto shift’-stand, waarbij de fiets dus automatisch voor je schakelt, op basis van je cadans. Je hebt bovendien vier ondersteuningsstanden om onderweg uit te kiezen: walk, eco, trail en boost.

Connecteer met de E-Tube Project-applicatie

Je smartphone is het centrale brein van de nieuwe EP6-aandrijving. Als je dat wil, kan je alles bedienen en aanpassen via de E-Tube Project-app: van de hoeveelheid ondersteuning die je krijgt in de verschillende standen tot de ‘auto shift’-niveaus. Je kan je voorkeuren ook opslaan in twee verschillende profielen, waartussen je kunt wisselen tijdens het fietsen. Kortom: de app levert een enorme controle en vrijheid om je eigen manier van rijden te bepalen.

Ontdek de KOGA Vectro met EP6-motor

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst