Sluit een fietsverzekering af via Bike Republic

In onze moderne samenleving, waar mobiliteit van essentieel belang is, is de fiets een geliefd vervoersmiddel geworden. Het biedt niet alleen een milieuvriendelijke en gezonde manier om van A naar B te komen, maar het is ook een kostenefficiënte optie in vergelijking met andere vervoersmiddelen. Echter, ongeacht hoe voorzichtig we zijn, zijn onvoorziene situaties nooit uit te sluiten. Dit is waarom het afsluiten van een fietsverzekering van onschatbare waarde kan zijn.

Waarom zou je een fietsverzekering afsluiten?

 • Bescherming tegen diefstal: Fietsdiefstallen komen vaak voor, zelfs in veilige gebieden. Een verzekering dekt u financieel in geval van diefstal.
 • Schade bij een ongeval: Ongevallen kunnen gebeuren, zelfs als u voorzichtig bent. Een fietsverzekering dekt de kosten van reparaties.
 • Vervangende fiets of huurfiets: Bij diefstal of reparatie voorziet de verzekering in een tijdelijke vervangende fiets.
 • Gemoedsrust: Een fietsverzekering biedt niet alleen financiële bescherming, maar ook gemoedsrust tijdens uw fietstochten.

Hoe sluit je een verzekering af?

 • Vul hieronder het formulier in
 • Bevestig je aanvraag
 • Geniet van je fietsverzekering

Wat houdt de ENRA diefstal- en bijstandsverzekering in?

Met de ‘Optimaal Omnium’ fietsverzekering van ENRA* (t.w.v. €88,22 per jaar) loopt je zomer helemaal gesmeerd. Het gebeurt tegenwoordig jammer genoeg steeds vaker dat fietsen – ook dure exemplaren - gestolen worden. Maar maak je in dat geval geen zorgen, want met deze verzekering ben je een jaar lang gedekt als je e-bike plots pootjes heeft gekregen.  

Ook schade na een valpartij of schade als gevolg van een poging tot diefstal wordt terugbetaald. En moet je ergens onderweg noodgedwongen je rit opschorten door pech? Dan kan je 24 op 7 bellen voor bijstand. Ook op vakantie word je trouwens snel geholpen, want je hebt recht op pechverhelping in heel Europa!   

De ‘Optimaal Omnium’-verzekering van ENRA* gaat in op de dag dat je je fiets in onze winkel komt afhalen.

De premie van de verzekering wordt berekend over de aankoopwaarde van de e-bike. Trap dus snel langs een Bike Republic in jouw buurt waar we een premieberekening kunnen maken voor jouw verzekering. 

Let wel op: voor een e-bike is een tweede, gecertificeerd slot noodzakelijk. Onze collega’s in de winkels kunnen je perfect uitleggen welke sloten in ons gamma voldoen aan de vereisten van verzekeringsmaatschappij ENRA*. 

* ENRA is een gevolmachtigd agent van N.V. Schadeverzekering-Maatschappij Bovemij

ENRA treedt op als de verzekeringstussenpersoon voor de verzekeraar Schadeverzekering-Maatschappij Bovenmij en Bike Republic als de klantenaanbrenger.

Wat is verzekerd?

* Voor een elektrische bakfiets duurder dan € 3.500 is een geactiveerde track & tracemodule verplicht.
** Voor alle elektrische fietsen is het gebruik van een tweede slot verplicht. Dit geldt ook voor niet elektrische fietsen vanaf € 3.500. Deze beveiligingseis is niet van toepassing op racefietsen en mountainbikes.
*** Bij racefiets/mountainbike is diefstal alléén gedekt als dit uit een afgesloten ruimte gebeurt.

Bij totaal verlies of diefstal door levering in natura van een vervangende fiets ter waarde van maximaal het verzekerde bedrag, onder aftrek van de vrijstelling en de waarde van de restanten.

Voor “Wat is verzekerd?” en de “Dekkingsbeperkingen” verwijzen wij u naar de Verzekeringskaart (IPID) die u onderaan deze pagina kunt raadplegen.

Wat is niet verzekerd?

 • Schade die u met uw fiets of e-bike aan anderen veroorzaakt is niet verzekerd. Hiervoor heeft u een andere verzekering nodig.
 • Schade die bestaat uit een technisch mankement of slijtage is niet gedekt.
 • Schade aan uw fiets of e-bike, die is ontstaan tijdens wedstrijden, is niet gedekt met deze verzekering.
 • De fiets moet vastgelegd worden met een door ENRA goedgekeurd ART2 slot
 • Schade aan banden (tenzij er gelijktijdig ook andere schade is ontstaan).
 • Geen bijstand bij pech binnen de eerste kilometer van het startpunt van uw (dag)fietstocht.

LOOPTIJD VAN DE VERZEKERING

De looptijd van de verzekering is 1 jaar.

Na afloop van het verzekeringsjaar wordt de verzekering automatisch verlengd met weer 1 jaar. Dit gebeurt totdat de verzekering 5 jaar gelopen heeft vanaf de oorspronkelijke ingangsdatum. Voor het einde van de periode van 5 jaar zal de verzekeraar het contract opzeggen (overeenkomstig de artikelen 84 en 85 van de wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen).

BEKIJK DE VERZEKERINGSKAART (IPID)

Per 1 oktober 2018 is de Europese richtlijn Insurance Distribution Directive (IDD) van kracht. De IDD introduceert het Insurance Product Information Document (IPID). De verzekeringskaarten die hieronder genoemd worden voldoen aan de eisen van het IDD.

Neem dit document zeker goed door vóór het sluiten van de overeenkomst!

Verzekeringskaart Doorlopende Fietsverzekering ENRA

Verzekeringskaart Verlengde Garantieverzekering ENRA

HEEFT U EEN KLACHT?

Als u een klacht heeft, dan verzoeken wij u ons daar zo spoedig mogelijk over te informeren. Wij zullen dan proberen om samen met u tot een oplossing van het geschil te komen. U kunt hiervoor het klachtenformulier gebruiken via deze link: klachtenformulier

Bent u niet tevreden over de oplossing? Dan kunt u uw klacht voorleggen aan de Ombudsman van de Verzekeringen, De Meeuwsplantsoen 35 te Brussel (website, e-mail)

Wft vergunningsnummer 12008213, inschrijving KvK te Hoorn nr. 36009508. Gevolgmachtigd agent van N.V. Schadeverzekering-Maatschappij Bovemij te Nijmegen. Zie polisvoorwaarden voor details van de verzekering. 

Het verzekeringscontract valt onder het Belgische recht en is ontwikkeld door ENRA verzekeringen bv (een Nederlandse onderneming naar Nederlands recht) in samenwerking met N.V. Schadeverzekering-Maatschappij Bovemij (een Nederlandse onderneming naar Nederlands recht).

Deze pagina is een samenvatting van uw verzekering, raadpleeg de algemene voorwaarden voor volledige informatie over uw dekking.

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst