Lazer - Bescherm je hoofd zoals Wout van Aert

Het Belgische Lazer ken je ongetwijfeld. Niemand minder dan Wout van Aert en zijn teamgenoten bij Jumbo – Visma rekenen op Lazer-helmen om hun hersenpan te beschermen bij valpartijen. Maar iedereen kan in het gamma van Lazer wel een passende helm vinden: van kindjes tot speedpedelec-rijders. Dankzij meer dan 100 jaar ervaring en een onstuitbare drang naar innovatie is Lazer vandaag één van de meest toonaangevende helmproducenten ter wereld.

Lazer staat voor passie, kwaliteit en fietsplezier. Het Belgische merk draait al meer dan 100 jaar mee en gaat bij het ontwerpen van nieuwe helmen altijd op zoek naar die ideale mix tussen comfort, veiligheid en technologie. Innoveren zit hen in het bloed: daar is de zelf ontwikkelde KinetiCore-technologie een mooi bewijs van! 

Bike Republic

KinetiCore-technologie: betere impactbescherming voor elke fietser

Elke helm die in ons land wordt verkocht, voldoet aan strenge Europese veiligheidsnormen. Al gaan heel wat helmproducenten op zoek naar manieren om hun helmen nog veiliger te maken. Na zo’n tien jaar van onderzoeken, experimenteren, simuleren en testen, kwam Lazer in 2022 met de innovatieve ‘KinetiCore’-technologie op de proppen. 

Wanneer je bij een val met je hoofd op de grond terechtkomt, krijg je naast een frontale impact sowieso ook af te rekenen met zijdelingse impact. Bij de meeste merken wordt die geneutraliseerd door een extra plastiek laagje toe te voegen. Bekijk het als een binnenhelm die voor een stuk afzonderlijk kan bewegen van de buitenhelm.

Niet zo bij Lazer dus: KinetiCore werkt op een fundamenteel andere manier. Door de specifieke blokjesvorm van het EPS-schuim aan de binnenkant van een Lazer-helm met KinetiCore-technologie, ontstaat er een soort van kreukelzone. De blokjes kunnen licht meebewegen met je hoofd en bieden op die manier extra bescherming tegen de ‘rotatie-impact’ wanneer je ten val komt. 

 

Het grote voordeel? De technologie maakt een helm niet zwaarder, want er wordt niks van extra materiaal aan toegevoegd. Integendeel: om de groeven tussen de blokken te maken, wordt er EPS-materiaal weggenomen. Uiteraard zonder afbreuk te doen aan de bescherming en veiligheid die de helm biedt. De KinetiCore-helmen kregen in onafhankelijke tests van de Virginia Tech University zelfs een topscore van vijf sterren.  

Gecrasht met je Lazer-helm? Krijg 50% korting op een nieuw exemplaar

Een helm beschermt je hoofd bij botsingen en valpartijen. Maar wanneer je er één keer mee tegen de grond bent gegaan, dan moet je hem onverbiddelijk vervangen. Ook al zie je aan de buitenkant geen schade. Wanneer een fietshelm een impact heeft opgevangen, kunnen er binnenin de helm scheuren of barstjes zijn ontstaan en verliest hij zijn beschermende functie bij een eventueel volgende valpartij. 

Heb je je Lazer-helm minder dan drie jaar geleden gekocht en moet je hem vervangen omwille van een val? Dan krijg je van Lazer 50% korting op een nieuwe helm.  

Profiteer nu van de 'Use Your Head' cashbackactie

Wie z’n kopje gebruikt, die weet dat een helm dragen op de fiets een absolute must is. Heb je er nog geen of is je oude helm aan vervanging toe? Koop dan voor 21 augustus 2023 een Lazer-helm en profiteer van de cashbackactie. Lazer geeft je deze zomer 30% van de aankoopprijs terug! 

Zo ga je te werk:

  • Stap 1: Koop een Lazer helm.
  • Stap 2: Dien je aankoopbewijs in bij Lazer.
  • Stap 3: Ontvang een deel van je aankoopbedrag terug.
Bike Republic
Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst