Kinderzitjes en fietskarren: ontdek de wereld samen met je kinderen op de fiets

Een goed uitgeruste fiets geeft je meer fietsplezier. En wanneer je met kinderen op zwier bent, wil je ook dat zij comfortabel en vooral veilig meefietsen. Bike Republic heeft voor elk gezin een oplossing. We helpen je doorheen de zoektocht naar mobiliteit met kinderen. Je kinderen meenemen op de fiets heeft bovendien invloed op hun zintuigelijke waarneming, motorische behendigheid en evenwicht. Waarom dus nog wachten om jouw passie voor de fiets te delen met je kind(eren)? 

Bij Bike Republic verkopen we kinderzitjes van Thule Yepp en Urban Iki, en fietskarren van Thule

Kinderzitjes

Kinderzitjes vooraan

Voor kinderen van 1 tot 3 jaar (met een maximum van 15 kg). 

Heel wat gezinnen starten met een kinderzitje vooraan. Deze wordt op het frame gemonteerd en is uitgerust met een 5-puntsgordel en voetsteuntjes die op maat in te stellen zijn. Een kinderzitje vooraan geeft je kind een veilig en comfortabel gevoel. Bovendien geef je je kind hetzelfde uitzicht dat jij hebt wanneer je fietst. 

Kinderen zijn enthousiast wanneer ze meekunnen op de fiets. Een stevige houvast is echter uitermate belangrijk. Thule stelt dit als prioriteit. In het Thule Test Center™ worden de zitjes aan een reeks uitputtende tests onderworpen om de veiligheid van jouw kind te garanderen. Koop je een kinderzitje bij Bike Republic, dan ben je gerust en kan je veilig fietsen in de wetenschap dat alles voor de veiligheid en het plezier van je kind met zorg ontworpen is. 

Kinderzitjes achteraan.

Voor kinderen van 1 tot 6 jaar (met een maximum van 22 kg). 

Hier maken we onderscheid tussen kinderzitjes die op het frame of op de bagagedrager worden gemonteerd. Kom met je fiets langs in één van de 27 Bike Republic winkels om samen te ontdekken welk kinderzitje perfect past op jouw fiets. Alle Bike Republic kinderzitjes zijn flexibel en bijzonder veilig. Bovendien zijn deze kinderzitjes volledig aanpasbaar op de grootte van je kind. De voetsteuntjes kunnen worden verlengd zodat je het zitje kan gebruiken van 1 tot 6 jaar. 

Kinderzitjes zijn er in alle vormen en kleuren. Wil je eentje die op meerdere fietsen past, dan kan je kiezen voor een neutraal kleur. Heb je een kleurrijke fiets, dan is het fijn om een passend kleur te combineren. 

Koopgids: welk kinderzitje of fietsstoeltje kopen?

1. Kies ik een kinderzitje voorop of achterop gemonteerd?

Die keuze is voornamelijk persoonlijk. Wil je dat je kind ook kan genieten van het uitzicht dat jij hebt als fietser, dan kies je een kinderzitje dat je vooraan plaatst. Sommige gezinnen kiezen beide - dan kan je kind zelf kiezen. Ook leuk om weten is dat je het kinderzitje vooraan kan combineren met een passend windscherm. Zo vangt je kind geen wind op en zit ook jij comfortabeler op je fiets. 

Kinderzitjes achteraan hebben een groter draagvermogen (tot 22kg). Is je kind dus 3 jaar (of 15 kg), kies dan voor dit type. 

2. Past elk fietsstoeltje op elke fiets?

Er zijn heel wat types fietsen, dus het is onmogelijk om een kinderzitje te ontwerpen voor elk type fiets. Thule heeft wel heel wat ontwikkeld om de kinderzitjes compatibel te maken. Zo kies je voor een systeem dat bevestigd wordt aan het frame of op de bagagedrager. Is je bagagedrager te smal? Dan lost de Thule EasyFit Adapter dit probleem op. 

3. Wat is de veiligste manier om met je kind te fietsen?

Thule neemt veiligheid als prioriteit. De kinderzitjes worden dan ook stevig getest bij de productontwikkeling. Elk zitje voldoet aan de strengste internationale veiligheidsnormen én overstijgt die zelfs. 

Alle Thule kinderzitjes zijn voorzien van een verstelbare 5-puntsgordel. Ook het materiaal van de kinderzitjes geeft stevigheid maar is toch flexibel en schokabsorberend. Dat geeft je kind een comfortabel en veilig gevoel, ook bij langere ritten. 

Enkele tips:

- Oefen met je kind, alvorens lange ritten te maken en creëer gewenning. Op die manier zal je kind er ook effectief plezier aan beleven naarmate hij/zij ouder wordt. 

- Laat je kind nooit alleen achter in het fietsstoeltje. 

- Fiets niet harder dan 25 km/u. 

- Zorg voor een passende helm voor je kind én jezelf. 

- Kies voor een route die je kent en die je vertrouwen geeft. 

- Oefen, maak de fietsgebaren en hou je aan de fietsregels. Je kind merkt dit op en zal dat ook toepassen. 

- Controleer, telkens je de fiets op stapt, of het kinderzitje goed gemonteerd is. 

- Trailers en karren zijn bijzonder handig om op een eenvoudige manier je kinderen te vervoeren. Heb je een actief leven en neem je je kinderen graag overal mee naartoe? Dan zijn deze fietstrailers bijzonder handig! 

Fietskarren

Voor elk gezin een specifieke oplossing

De Thule fietskarren zijn er voor lopers, hikers, skiërs en … fietsers! Bij Bike Republic vind je het volledige assortiment Thule fietskarren. Naar de supermarkt, de kinderopvang of een weekendje weg - je neemt ‘m elke dag mee. 

Bij een fietskar draait alles om vrijheid zodat jij als ouder ook kan doen wat je wil - terwijl je kind geniet van het avontuur in jouw leven. Samen met je kind een geweldige tijd beleven, daar draait het om. Bovendien neem je in een fietskar comfortabel een kindje tot zo’n 5 à 6 jaar mee of soms zelfs twee jongere kinderen.  

De keuze van een geschikte fietskar begint bij de activiteiten die jouw leven uniek maken. Ben je sportief en wil je ook met je kind joggen? Dan kies je uit het aanbod van het Thule Chariot assortiment. Deze hebben twee extra wielen vooraan zodat je hem ook kan gebruiken zonder fiets. Ga je op reis met je kinderen? Dan kies je best eentje die extra bagage mee kan dragen. Of zoek je enkel een oplossing om je kinderen gemakkelijk te vervoeren van school naar huis? Dan is de Thule Coaster XT jouw ideale fietskar. 

Een Thule is zoveel meer dan een fietskar. Hij is je mobiele partner wanneer je gaat wandelen, lopen en zelfs skiën. Je hebt bovendien geen gereedschap nodig om ‘m om te bouwen voor de ene of andere activiteit. Je haakt zo’n kar makkelijk vast aan de achteras van je fiets. Moderne fietskarren hebben ook een ophangingssysteem waardoor zowel jij als je kindje in alle comfort van de rit kunnen genieten. 

Accessoires

Voor jongere kinderen (1 tot 10 maanden) kies je de Thule Chariot Infant Sling. Die monteer je zonder gereedschap in je Thule Chariot fietskar. Wil je extra bagageruimte bovenop de fietskar? Ook daarvoor heeft Thule een oplossing: de Cargo Rack 1. Thule wil bovendien dat je fietskar lang meegaat - elk onderdeel is daarom afzonderlijk verkrijgbaar. 

Kies ik voor een fietskar of kinderzitjes op de fiets?

Deze vraag wordt vaak gesteld in onze winkels. Het antwoord hangt volledig af van jouw levensstijl. Ga je bijvoorbeeld ook met de fiets wanneer het regent of koud is? Dan biedt Thule met de fietskar een optimaal alternatief. Met een fietskar kom je vast en zeker meer buiten met je kinderen. Hij is gemakkelijk in gebruik en eigenlijk koop je ‘m ook een beetje voor jezelf. Je geeft jezelf meer vrijheid en je kinderen kunnen meegenieten van jouw activiteiten. 

Alle fietskarren zijn uitgerust met een gazen voorpaneel om frisse lucht binnen te laten en insecten buiten. Ook de regenhoes is standaard bij elke fietskar. Zo kan je ook de fiets op met je kinderen wanneer het regent. Een fietskar heeft ook extra laadruimte voor een drankje en koek voor je kind of zelfs een rugzak. Wil je meer ruimte, bekijk dan eens de Thule fietskar accessoires. 

Kinderzitjes hebben het voordeel van de beleving. Je kind zit hoog op de fiets en ziet alles wat er te zien is in de stad of op het platteland. Zeker wanneer je een fietsstoeltje koopt waar je kindje vooraan zit. Een kinderzitje achteraan is dan weer beter geschikt voor grotere kinderen. 

De combinatie van fietskar en fietsstoeltje is natuurlijk ook perfect mogelijk! Heel wat gezinnen kiezen dan ook die combo voor een actieve rit met de kinderzitjes en slaapmomentjes in de fietskar. 

Benieuwd om onze oplossingen voor jouw fiets te ontdekken?

Kom langs in één van onze 27 winkels en laat je adviseren. Bike Republic staat voor je klaar. 

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst