Gazelle - Meer dan 130 jaar Nederlandse fietsgeschiedenis

Met zowat 35.000 kilometer fietspaden mag je Nederland gerust een paradijs voor tweewielers noemen. Logisch dus dat onze Noorderburen ook van fietsen bouwen kaas hebben gegeten! Bij Gazelle doen ze dat zelfs al meer dan 130 jaar. In Dieren - een dorpje in Gelderland, vlakbij de Veluwe - rollen jaarlijks zo’n 300.000 Gazelle-fietsen van de band in een hypermoderne fabriek.

Een merk met geschiedenis

Zeg niet zomaar Gazelle tegen ‘Koninklijke Gazelle’. Ter ere van het honderdjarig jubileum van het merk in 1992, ontving de fietsenbouwer die eretitel van het Nederlandse koningshuis. Wist je trouwens dat er doorheen de jaren bijna evenveel Gazelles werden geproduceerd als er Nederlanders zijn? Gazelle zit intussen aan meer dan 15 miljoen fietsen en is van plan om op dat elan verder te gaan. Er werd zelfs geïnvesteerd in een heus ‘Innovation and Production Center’ in Dieren, de Gelderse bakermat van het merk. Achter de historische gevel van het pand gaan een hypermoderne productiesite en lakkerij schuil.

Test je favoriete e-bikes in het Gazelle Testcenter

Niet alleen het hoofdkwartier in Dieren mag trouwens gezien worden. Ook hier bij ons is het nagelnieuwe testcenter in Rumst zeker een bezoekje waard. Er is zowel binnen als buiten een afgesloten testparcours waar je zelf kan voelen hoe fijn het is om met een fiets of e-bike van Gazelle te rijden. Net als Bike Republic, is men ook bij Gazelle ervan overtuigd dat je enkel na uitgebreid proefrijden een fiets kan vinden die perfect bij je past. In het testcenter is dan ook elk type fiets in iedere maat en kleurencombinatie voorhanden. Ideaal om precies het model dat je wou even aan de tand te voelen. 

10 Jaar garantie op je frame

Wat een Gazelle zo herkenbaar maakt, is het oog voor detail in de afwerking en de duurzaamheid van de fietsframes. Zo krijg je bij iedere Gazelle-fiets standaard 10 jaar garantie op het kader en op niet-verende voorvorken. Maar duurzaamheid slaat niet alleen op het feit dat je fiets langer meegaat. Ook tijdens het productieproces ligt de nadruk op een meer ecologisch verantwoorde aanpak. Met een Gazelle koop je een fiets die niet vanuit het Verre Oosten moet komen, maar eentje die gewoon bij onze Noorderburen wordt gebouwd. Dat scheelt qua transport al meteen een flinke slok op de borrel.

Zegt zo’n ‘oerhollandse’ Gazelle je wel wat?

Trap dan eens langs één van onze 27 winkels voor een testrit en een woordje uitleg van onze experten. Of spring binnen in het Gazelle Testcenter in Rumst!

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst