Brompton: ’s werelds beste plooifietsen sinds 1975

In 1975 kreeg de Londense ingenieur Andrew Ritchie een revolutionair idee. Wat als je je fiets nu eens kon opplooien? Het zou de vrijheid en onafhankelijkheid van mensen nog meer verruimen als ze hun fiets makkelijk overal mee naartoe konden nemen. Ritchie ging met een lasbout aan de slag en de rest is geschiedenis.
’s Werelds eerste plooifiets was geboren! 

Brits symbool

Brompton maakte niet enkel de eerste plooifiets ter wereld, het maakt ook de beste plooifietsen ter wereld. En dat doet het met de hand, in Engeland. De extreem duurzame Titanium kaders worden gelast in Sheffield en afgemonteerd in West-Londen. Brompton-plooifietsen zijn intussen haast een even Brits symbool geworden als Mini Cooper, James Bond of een bord fish & chips.  

Meest compacte plooifiets

Geen enkele plooifiets kan je zo compact opvouwen als een Brompton. In vier simpele stappen maak je van je vouwfiets een soort pakketje dat amper groter is dan de wielen van de fiets. En ook die zijn extra klein! Het maakt de Brompton-fietsen superhandig om mee te nemen op de trein, de tram of in je caravan. 

Elektrische plooifiets of niet?

Compact opvouwbaar betekent niet dat je geen comfort aan boord hebt. Brompton-basismodellen worden immers uitgerust met een naafversnelling met twee, vier of zes versnellingen, waardoor je altijd de juiste cadans vindt. De tandwielcombinatie is bovendien aangepast aan de kleinere wielen, zodat je moeiteloos even snel rijdt als op een gewone fiets.

Krijg je graag een duwtje in de rug?
Dan kan je ook kiezen voor een Brompton met elektrische ondersteuning. De batterij wordt subtiel aan de fiets bevestigd m.b.v. een soort rugzakje dat je vastklikt op de balhoofdbuis en makkelijk van de fiets haalt wanneer je die ergens achterlaat. Handig! 

Op zoek naar een plooifiets? Kom eens langs!

Een plooifiets die de pendel naar het werk een heel stuk makkelijker maakt: zegt het jou wel wat? Kom dan eens langs in één van onze winkels en ontdek ons ruime assortiment Brompton plooifietsen in verschillende kleuren.  

Ook online vind je een greep uit het aanbod: 

Bike Republic
Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst