Brompton: de meest compacte plooifiets

Geen enkele plooifiets kan je zo compact opvouwen als een Brompton. In slechts vijf stappen - simpel en snel als
'ab ra ca da bra' zeggen - maak je van je vouwfiets een soort pakketje dat amper groter is dan de wielen van de fiets. En ook die zijn extra klein! Het maakt de Brompton-fietsen superhandig om mee te nemen op de trein, de tram of in je caravan. 

’s werelds beste plooifietsen sinds 1975

In 1975 kreeg de Londense ingenieur Andrew Ritchie een revolutionair idee. Wat als je je fiets nu eens kon opplooien? Het zou de vrijheid en onafhankelijkheid van mensen nog meer verruimen als ze hun fiets makkelijk overal mee naartoe konden nemen. Ritchie ging met een lasbout aan de slag en de rest is geschiedenis. ’s Werelds eerste Brompton was geboren! 

Bike Republic

Brits symbool

Brompton maakt sindsdien de beste plooifietsen ter wereld. En dat doet het met de hand, in Engeland. De extreem duurzame Titanium kaders worden gelast in Sheffield en afgemonteerd in West-Londen. Brompton-plooifietsen zijn intussen haast een even Brits symbool geworden als Mini Cooper, James Bond of een bord fish & chips.  

Vrijheid staat centraal

Met z'n duurzame fietsframes neemt Brompton een duidelijk standpunt in tegen overconsumptie. Het merk wil mensen aanmoedigen om positieve, klimaatvriendelijke keuzes te maken. Zowel in hun aankoopgedrag als in de manier waarop ze zich verplaatsen. Iets wat in Londen trouwens geen pretje meer is: het autoverkeer in en rond de Britse hoofdstad is een ramp geworden. Meer en meer mensen leven in grote steden dicht op elkaar en dus worden ruimte en vrijheid er steeds kostbaarder. En laat Brompton nu dé fiets bij uitstek zijn die je ruimte doet besparen en je vrijheid laat winnen! 

Elektrische plooifiets of niet?

Compact opvouwbaar betekent niet dat je geen comfort aan boord hebt. Brompton-basismodellen worden immers uitgerust met een naafversnelling met twee, vier of zes versnellingen, waardoor je altijd de juiste cadans vindt. De tandwielcombinatie is bovendien aangepast aan de kleinere wielen, zodat je moeiteloos even snel rijdt als op een gewone fiets.

Krijg je graag een duwtje in de rug?
Dan kan je ook kiezen voor een Brompton met elektrische ondersteuning. De batterij wordt subtiel aan de fiets bevestigd m.b.v. een soort rugzakje dat je vastklikt op de balhoofdbuis en makkelijk van de fiets haalt wanneer je die ergens achterlaat. Handig! 

Op zoek naar een plooifiets? Kom eens langs!

Een plooifiets die de pendel naar het werk een heel stuk makkelijker maakt: zegt het jou wel wat? Kom dan eens langs in één van onze winkels en ontdek ons ruime assortiment Brompton plooifietsen in verschillende kleuren.  

Ook online vind je een greep uit het aanbod: 

Brompton C-Line (H-6-L) Kleur:Piccadilly Blue Matt / Black (FCB/HDSV8/SP6/TYM/REV/CL/PM/)
Beschikbaar
Plooifietsen

Brompton C-Line (H-6-L)

H6RmPBrBKFCBHDSV8SP6TYMREVCLPM
€ 1.927,50
Brompton C-Line Electric (H-6-L) Kleur:Black Lacquer, Gloss en Black, Gloss (eFCBAVYSADW)
Uit stock
E-Vouw & Compact

Brompton C-Line Electric

H6LmBKLaqgrBKgeFCBAVYSADWREVCEL
€ 3.735,00
Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst