Werknemers op hun bedrijfsfiets in Rotterdam

Voordelen van de bedrijfsfiets voor werknemers

Financieel aantrekkelijk

Een fiets kopen via je werkgever, enerzijds via leasing, anderzijds via een bedrijfsaankoop, is tot 60% goedkoper dan een privé-aankoop. Als voorwaarde dat de bedrijfsfiets fiscale voordelen biedt, dient de werknemer de fiets te gebruiken voor zijn/haar woon-werkverkeer. Dit hoeft niet op dagelijkse basis. 

De verschillende fiscale voordelen verbonden aan de bedrijfsfiets zijn bovendien combineerbaar met een fietsvergoeding tot 24 cent/km. Rijd je dagelijks 5 km heen en 5 km terug van en naar jouw werk, dan levert dit jou een belastingvrije som van €52 per maand op. Via ons fietsplan kan je kiezen uit alle soorten fietsen; van een racefiets, tot een speed pedelec of een bakfiets.

Voor elk wat wils!

Tijd winnen

Woon je op minder dan 20 km van je werk? Dan is de kans groot dat je sneller op je werkplek aankomt dan met de auto. Je aankomsttijd wordt meer voorspelbaar en je hoeft je niet op te winden in de file waardoor je steeds met een positieve mindset op het werk arriveert.

Voor grotere woon-werk afstanden kan je ook een traject overwegen met de trein in combinatie met de vouwfiets, of kiezen voor een speedpedelec, de e-bike die je ondersteunt tot maximaal 45 km per uur. 

Think out of the box! 

Fitter en gezonder

Onderzoek bij fietsende werknemers toont aan dat 95% onder hen minder stress ervaart sinds hij/zij met de fiets naar het werk gaat. Meer sporten wil iedereen. Waarom niet het nuttige aan het aangename koppelen en met de fiets naar het werk rijden? Het is geen geheim dat fietsen goed is voor uw gezondheid. Woon-werk fietsers zijn minder vaak ziek dan hun collega's die met de wagen naar het werk rijden. 

Gemakkelijk en comfortabel

Onze fietsen kunnen voorzien worden van een solide onderhoudsplan, waardoor ze steeds vlot rijden en betrouwbaar aanvoelen. De bedrijfsfietsen kunnen ALL-IN verzekerd worden bij Bike Republic tegen schade, diefstal en pechbijstand, zodat zowel werknemer als werkgever volledig ontzorgd worden. 

Vind nu de fiets die bij jou past

Je werkgever overtuigen van een bedrijfsfiets?

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst