Werknemers op hun bedrijfsfiets in Rotterdam

Voordelen van de bedrijfsfiets voor werknemers

Een bedrijfsfiets is financieel aantrekkelijk

Een fiets kopen via je werkgever is tot 60 % goedkoper dan privé. Je moet je fiets dan wel gebruiken voor je woon-werkverkeer, al hoef je dat niet elke dag te doen. En er zijn meer financiële voordelen! 

 

  • Je kan een fietsvergoeding tot 35 cent per km krijgen.
  • Via het fietsplan van Bike Republic kan je kiezen uit alle soorten fietsen: van racefietsen, stadsfietsen, vouwfietsen tot speedpedelecs, bakfietsen en longtails.
  • Een leasefiets is verzekerd en wordt voor jou onderhouden.
  • Een bedrijfsfiets is kostenneutraal voor je werkgever maar ook voor jou. 

Win tijd met de fiets

Woon je op 20 km van je werk? Dan is de kans groot dat je sneller op je werk bent met de fiets dan met de auto. Bye, bye filestress! Met de fiets weet je perfect wanneer je op je bestemming aankomt. Zo begin je met een fris hoofd aan je werkdag. Woon je verder? Dan kan je de trein nemen met je vouwfiets of gaan voor een speedpedelec waarmee je aan 45 km per uur naar het werk zoeft. 

Van fietsen word je fitter en gezonder

Liefst 95 % van de fietsers heeft minder stress sinds ze de auto laten staan en al fietsend naar het werk gaan. Het is geen geheim dat fietsen goed is voor de gezondheid. Woon-werkfietsers zijn dan ook minder vaak ziek dan collega's die met de auto naar het werk gaan. En wilde je niet al lang tijd maken voor wat meer sport?

Een bedrijfsfiets is verzekerd en goed onderhouden

Je fiets, daar moet je altijd op kunnen rekenen! Daarom maken we bij Bike Republic duidelijke afspraken met je werkgever: 

  1. We spreken een solide onderhoudsplan af met jouw werkgever. Zo heb jij altijd een fiets die goed rijdt en tot in de puntjes is afgesteld.
  2. Je leasefiets is verzekerd tegen schade en diefstal.
  3. Pechbijstand is altijd inbegrepen. Rest jou enkel nog de mooiste route naar het werk uit te stippelen.

Vind nu de fiets die bij jou past

Je werkgever overtuigen van een bedrijfsfiets?

Overtuig je werkgever

Wil je graag vlotter van en naar je werk pendelen? Uitstekende keuze. Wij helpen je graag om je werkgever te overtuigen dat bedrijfsfietsen een prima plan zijn.

Vul het formulier hiernaast in en wij sturen je werkgever de ultieme argumenten om te investeren in bedrijfsfietsen. Als je wilt, kan je je eigen naam toevoegen aan het mailtje dat we naar je werkgever sturen. Zo wordt de boodschap nog persoonlijker.

Denk je dat je werkgever niet snel overtuigd zal zijn?

We delen op onze blog enkele effectieve strategieën om je baas te overtuigen van de voordelen van een bedrijfsfiets. We bespreken hoe je de financiële voordelen, de positieve impact op het milieu, de verbeterde productiviteit en de gezondheidsvoordelen kunt benadrukken. Benieuwd?

Mogen we jouw naam vermelden aan je leidinggevende?*
Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst