Vaude: duurzaamheid en ‘Deutsche Gründlichkeit’ voor fietsers

Het Duitse Vaude is een klinkende naam in outdoormateriaal, maar produceert ook kwalitatieve fietskledij en fietstassen. Duurzaamheid loopt daarbij als een rode – of beter gezegd een groene – draad door het gamma. Sinds dit jaar zijn de producten van Vaude zelfs 100% klimaatneutraal!  

Vaude kennen we allemaal van de tenten, de rugzakken om door de bergen te trekken, de regenjassen… Maar wist je dat Vaude ook regenkledij voor op de fiets én fietstassen produceert? Daarbij focust Vaude op een lange levensduur van hun producten, op het gebruik van gerecycleerde en organische materialen én op een klimaatneutraal en fair productieproces. Bij Vaude ben je er dus zeker van dat je fietstas of regenjas werd ontworpen en gemaakt met respect voor de planeet.

Bike Republic
Bike Republic

100% Klimaatneutrale producten

Vaude werkt al jaren aan een klimaatneutrale aanpak. Het Duitse hoofdkwartier was al co²-neutraal en het merk verzekert vanaf 2022 dat ook hun volledige gamma klimaatneutraal geproduceerd wordt. Dat doet het door de CO²-uitstoot zoveel mogelijk te beperken en door de uitstoot die er toch nog is te compenseren met bijdrages aan het ‘Myclimate’-klimaatfonds. Dat fonds zet het geld elders ter wereld in voor klimaatbeschermende maatregelen.  

Om consumenten ook echt bewust te maken van die focus op groene productie, ontwikkelde Vaude het eigen Green Shape-label voor duurzame kledij en accessoires. Wanneer meer dan 50% van het gebruikte materiaal gerecycleerd is of er gebruik werd gemaakt van natuurlijke, organische materialen, dan krijgt een product dat Green Shape-label. 

Tijdloze kledij, makkelijk herstelbaar

Het motto van Vaude? ‘Designed for life, not for trendsetting.’ Vaude-kledij en accessoires hebben een tijdloos ontwerp en zijn gemaakt van kwalitatief en robuust materiaal waardoor ze ook langer kunnen meegaan. Vaude maakt zich sterk dat hun kledij, fietstassen en outdoorspullen een pak langer meegaan dan die van andere merken, uiteraard mits wat onderhoud. Bovendien legt het Duitse merk er ook de nadruk op dat al hun producten herstelbaar zijn. Dat kan je trouwens makkelijk zelf: Vaude biedt herstellingsmateriaal aan op hun site én DIY-gidsen die je stap voor stap uitleggen hoe je te werk kan gaan. 

Bike Republic
Bike Republic

Made in Germany

Vaude ontwerpt zijn producten in Zuid-Duitsland, maar produceert er bijvoorbeeld ook al zijn fietstassen. Spreek dus gerust van een sterk staaltje ‘Deutsche Gründlichkeit’, want de fietstassen zijn allen 100% waterdicht en Vaude biedt een garantietermijn van maar liefst vijf jaar. De productiesite vlakbij de Bodensee is bovendien klimaatneutraal.  

Benieuwd naar ons assortiment Vaude-producten?

Kom eens langs in één van onze winkels. Met meer dan 25 winkels in Vlaanderen en Brussel is er vast wel een Bike Republic bij jou in de buurt.  

Bike Republic
Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst