KOGA – Handgemaakte fietsen uit Nederland

Bike Republic

KOGA in de kijker: de gloednieuwe KOGA Vectro met Shimano EP6-motor

Noem hem gerust uniek in z'n soort: de splinternieuwe KOGA Vectro is dankzij de aparte positie van de accu een droom om mee te fietsen. Door de batterij achter de zitbuis te positioneren heeft deze e-bike een heel centraal zwaartepunt en is hij dus extra stabiel. 

Om de batterij makkelijk langs boven uit het frame te kunnen schuiven, bedacht KOGA nog een nieuwigheid: een kantelbare zadelpen. Door het zadel een kwartslag naar voren te knikken, is je batterij mee naar binnen nemen echt kinderspel. 

Niet alleen de positie van de batterij is vernieuwend, ook de motor is innovatief. Op de Vectro heb je het Shimano STEPS EP6-systeem aan boord. De middenmotor ondersteunt je op een heel natuurlijke en intuïtieve manier dankzij intelligente trapsensoren. Je voelt amper dat je een duwtje in de rug krijgt. En ook wanneer je sneller fietst dan 25 kilometer per uur merk je amper weerstand. Heerlijk! Bovendien lees je alle gegevens makkelijk af van het vrij grote display en heb je de keuze uit een 500 of 630 Wh-accu zodat je altijd en overal de kilometers kan wegtrappen.

Het centrale brein van de EP6-aandrijving? Dat is je smartphone! Via de E-Tube project-app kan je alle instellingen aanpassen. Van de hoeveelheid ondersteuning die je krijgt in de verschillende standen tot het aanmaken van verschillende rijdersprofielen: met de app heb je écht controle over hoe je fietst!

Lees hier meer over het nieuwe EP6 aadrijfsysteem van Shimano:

De Vectro komt in drie uitvoeringen: de S10, S20 en S30. Daarvan is telkens een model met hoge en lage instap besschikbaar. Het verschil tussen de verschillende types zit 'em in de aandrijving. De Vectro S10 heeft een Shimano Deore-schakelgroep met 11 versnellingen, terwijl de S20 met zijn combinatie van Shimano Deore XT en SLX-onderdelen ietsje hoogwaardiger is afgemonteerd. Wil je een fiets voor dagdagelijks gebruik en is onderhoudsgemak dus een belangrijke vereiste, dan zal de S30 je vast kunnen bekoren met zijn riemaandrijving en naafversnelling.

Nog even de kenmerken van de KOGA Vectro op een rij:

  • Aluminium frame - lasnaden netjes weggewerkt
  • Accu achter de zitbuis - centraal zwaartepunt voor extra stabiliteit
  • Kantelbaar zadel - handig om de batterij uit het frame te kunnen halen
  • Vernieuwde Shimano STEPS EP6-motor - voor een erg natuurlijk rijgevoel
  • Kies zelf voor een 500 of 630 Wh-batterij  - altijd en overal een mooie actieradius
  • Volledig geveerd - szowel de voorvork als de zadelpen zijn geveerd voor een supercomfortabele rit
  • Hydraulische schijfremmen - ook bij regenweer krachtig en betrouwbaar

Over KOGA

Al sinds de jaren ’70 is KOGA – vroeger gekend als Koga-Miyata – een klinkende naam in de fietswereld. Het merk staat garant voor fietsen van een prima kwaliteit en met hoogwaardige onderdelen, die met veel zorg in Nederland ontworpen en geassembleerd worden.

Naast stadsfietsen, e-bikes en speed-pedelecs maakt KOGA ook race- en gravelfietsen.

Vooral in het baanwielrennen gooit het merk tegenwoordig hoge ogen als materiaalsponsor van de Nederlandse wielerbond. De Nederlandse pistiers rijven op kampioenschappen en de Olympische spelen de medailles dus vlotjes binnen op KOGA-baanfietsen

Bike Republic

3 Redenen om voor een KOGA-fiets te kiezen:

Ontworpen en opgebouwd in Nederland

KOGA-fietsen worden ontwikkeld en afgemonteerd in Heerenveen. Je koopt dus geen fiets die kant-en-klaar van een containerschip uit het Verre Oosten rolt, maar een product dat met veel zorg in Europa werd geassembleerd en gecontroleerd. 

Persoonlijke aanpak met oog voor detail

Bij elke KOGA-fiets zit een fietspaspoort met de naam en foto van de monteur die jouw fiets heeft gebouwd. Bandwerk is niet aan de orde: iedere KOGA wordt met de hand door één vakman afgemonteerd. 

Kwaliteit als prioriteit

De designers en ingenieurs in Heerenveen testen er ook uitvoerig de prototypes en eerste productiemodellen in hun eigen Quality Center.

Frames en componenten moeten als één naadloos geheel functioneren en dat wordt door KOGA nauwlettend in de gaten gehouden. Op de aluminium frames geldt trouwens een levenslange garantie!

Bike Republic

Wil je de KOGA Vectro testen?

Kom gerust eens langs in één van onze winkels of maak een testritje met deze fiets.
Al willen we je waarschuwen: de kans dat je meteen verkocht bent, is héél groot!

Ben je op zoek naar een ander type fiets?

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst