Gravelbikes

Je bent geïnteresseerd in een gravelbike? Groot gelijk! Gravelbikes combineren kenmerken van racefietsen met die van mountainbikes en spreken daardoor een heel ruim publiek aan.  

 

Ook bij Bike Republic zijn we zot van gravelbikes. Hier vind je alvast een ruime greep uit ons assortiment gravelbikes van mooie merken zoals Scott, Trek, Ridley, BH, Bulls en Koga. Maar kom zeker eens langs in de Bike Republic in jouw buurt. Daar geven we je graag een woordje uitleg en maken we je wegwijs in onze collectie gravelbikes. In elke winkel van Bike Republic staan ervaren experten voor je klaar met advies zodat jij binnenkort op avontuur kan vertrekken met de gravelbike van je dromen.

BH Core Gravelx carbon 2.6 MD GREEN-YELLOW-YELLOW
Beschikbaar
E-Racefiets

BH Core Gravelx carbon 2.6 MD GREEN-YELLOW-YELLOW

EC263-GYY-MD
€ 6.499,90

Er werd lang gedacht dat de hype rond gravelbikes even snel weer zou verdwijnen dan hij was gekomen, maar niets is minder waar. Gravelbikes zijn een blijvertje en nu ook tal van profrenners en ex-profs de gravelwedstrijden hebben ontdekt, zal de populariteit van gravelbikes niet snel afnemen. 

 

Gravelbikes zijn fietsen die in principe ontworpen zijn om op grindwegen te fietsen. Maar je kan ze gerust ook ‘adventure bikes’ of ‘all-road bikes’ noemen, want zolang het niet te technisch wordt, staan ze in principe op elk type ondergrond hun mannetje. Het mooie aan gravelbikes is dat ook bospaden, aardewegen en singletracks tot de mogelijkheden behoren én dat je op asfalt toch nog mooie snelheden kan halen. Dat maakt de gravelbike nog een tikkeltje veelzijdiger dan de mountainbike. En al zeker in Vlaanderen, waar we weliswaar niet altijd kilometerslange grindwegen hebben, maar wel een dicht netwerk van allerlei paden, weggetjes en verharde wegen. 

 

De gravelbike is dus een soort hybridefiets die eigenschappen van de koersfiets en de mountainbike combineert. Meestal hebben gravelbikes een lichtgewicht frame van aluminium of carbon, typisch bredere banden met meer grip en een relaxtere geometrie dan een traditionele racefiets. De focus ligt op veelzijdigheid en een comfortabele rit voor wie graag lange dagtochten maakt of op bikepacking wil vertrekken. 

 

Heel wat fabrikanten hadden tot voor kort één gravelbike in hun gamma, maar daarin is de laatste jaren verandering gekomen. Tegenwoordig heb je de keuze uit snelle gravelracers en anderzijds gravelbikes die meer op avontuur zijn gericht. Die laatste hebben meestal extra bevestigingspunten voor fietstassen, ruimte voor nog bredere banden en soms zelfs een verende voorvork.  

 

Zie je door de bomen het bos niet meer met al die verschillende types gravelbikes? Geen nood: de experten in onze winkels staan klaar om jou te helpen de ideale gravelbike te vinden. We hebben er van tal van knappe merken zoals Scott, Ridley, Trek en Koga 

 

Vergeet ook zeker niet dat gravelbikes ook ideaal kunnen zijn voor woon-werkverkeer of om te gebruiken als ‘winterfiets’. Wanneer de wegen er nat, vettig en glad bijliggen, zijn wat bredere banden vaak geen overbodige luxe. Een gravelbike stelt je in staat om de kilometers ook op de weg vlotjes te blijven wegtrappen. In dat opzicht kan het dus zeker interessant zijn om een gravelbike als bedrijfsfiets aan te schaffen.  

 

Heb je interesse in een gravelbike? Op deze pagina vind je een ruime selectie van de gravelbikes die we in voorraad hebben. Maar trap zeker ook eens langs één van onze winkels!

Filter op
Merk
Framemateriaal
Type rem
Zadelpen
Wielmaat
Materiaal velg
Versnellingsgroep
Schakeltype
Cassette
Crankset
Type frame
Prijs
Op voorraad in
Meer Minder
Filter
Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst