Zorgfietsen en fietsoplossingen

Iedereen kan puur fietsplezier beleven. Daar zijn we bij Bike Republic heilig van overtuigd. Met onze fietsoplossingen op maat steken we dan ook graag een paar tandjes bij voor andersvaliden of mensen met beperkte mobiliteit. Van heel specifieke rolstoelfietsen, tandems en driewielfietsen tot elektrische bakfietsen of duofietsen: je kan bij ons terecht voor een fiets die perfect aan jouw noden beantwoordt. Wat die ook mogen zijn!

Ook maatwerk of aanpassingen van je fiets zijn mogelijk.  

Onze collega’s bij Bike Republic Diest zijn gespecialiseerd in het maken, zoeken en zelfs creëren van fietsoplossingen.  

Maak een afspraak om eens te komen kijken en informeren of bekijk hieronder een deel van ons aanbod per segment.

Gespecialiseerde merken

In ons testcentrum te Diest vind je onder andere deze specifieke merken van driewielfietsen, rolstoelfietsen en tandems: 

  • Hase
  • Van Raam
  • Huka
  • Bambuk
  • Pedalpower
  • Urban Fahrradbau 

Testcentrum Diest

Voor je een fiets koopt zou je deze zeker eens moeten kunnen testen! Daarom heten we je welkom in ons
‘E-bike testcenter’ in Diest.  

Je kan er in alle rust e-bikes, rolstoelfietsen, tandems, driewielers, handbikes, ligfietsen, bakfietsen… testen op een indoor parcours. Onze experten staan voor je klaar met persoonlijk advies.

Heb je interesse in een fiets, maar wil je er graag nog een nachtje over slapen? Geen probleem: je hoeft niet meteen te beslissen. Een telefoontje volstaat voor ons om de fiets te bestellen. Daarvoor hoef je niet terug naar Diest te komen.  

Wanneer de fiets geleverd wordt, is het handig om nog een keer naar ons testcenter af te zakken. Zo kunnen we de hem volledig op jouw maat afstellen. Is die verplaatsing voor jou te ver of kan je de fiets moeilijk transporteren?

Dan kunnen we hem ook aan huis leveren of in een Bike Republic-winkel in je buurt. We hebben immers in totaal al meer dan 25 winkels, verspreid over het land. Voor je onderhoud kan je dus ook altijd terecht bij een Bike Republic in je buurt.

Maak een afspraak

Graag een fiets testen, informatie inwinnen of op zoek naar persoonljik advies?

Maak hieronder een afspraak en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Maak een afspraak

Contacteer de winkel

Heb je liever meteen rechtstreeks contact met een expert van Bike Republic Diest?  

Bike Republic

Getuigenissen

Benieuwd naar de ervaringen van andere mensen? Lees op deze pagina enkele getuigenissen.

Terugbetaling van een duo- of driewielfiets: hoe zit dat eigenlijk?

Wanneer je een fysieke of mentale beperking hebt en een aangepaste fiets bij ons koopt, dan kan je een aanvraag indienen voor een gehele of gedeeltelijke terugbetaling van die fiets. Maar toegegeven: wanneer je niet thuis bent in de regelgeving, kan het een heuse zoektocht zijn om na te gaan of jij in aanmerking komt voor een tussenkomst. Daarom gaan we bij Bike Republic niet enkel met jou op zoek naar de perfecte fiets voor jouw fietsplezier, maar geven we jou ook waar mogelijk de nodige administratieve ondersteuning.  

Wij zijn op de hoogte van de terugbetalingswetgeving omtrent mobiliteitshulpmiddelen en kunnen je helpen om een aanvraag in te dienen bij de juiste bevoegde instantie. De tegemoetkoming voor een fiets kan immers gebeuren via de Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) of door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Dit is afhankelijk van welk type fiets je aankoopt. Tandems vallen bijvoorbeeld onder het VAPH, driewielfietsen dan weer onder de VSB. 

Wil je meer info? Kom dan zeker eens langs in onze winkel.

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst