Jouw e-bike is geld waard!

Ben je toe aan een nieuwe e-bike, maar kan je oud exemplaar ook nog wel een tijdje mee? Wij nemen hem graag van je over wanneer je bij ons een nieuwe fiets koopt!

Hoe gaan we bij een overname te werk?

  • Je komt langs in één van onze winkels met je oude e-bike.
  • Onze collega's inspecteren de fiets en bepalen dan of hij weldegelijk voor overname in aanmerking komt.
  • We bepalen de restwaarde van de fiets op basis van een algoritme dat rekening houdt met de leeftijd, de slijtage, het merk en de oorspronkelijke nieuwprijs.
  • De waarde van je fiets betalen we uit onder de vorm van een Bike Republic-waardebon die een jaar geldig blijft en die je vrij kan gebruiken in al onze winkels.
  • Het bod geldt 14 dagen. In die tijd kan je nog steeds beslissen om de fiets eventueel zelf te verkopen via een tweedehandssite.

Wat is mijn elektrische fiets nog waard?

Hoeveel een e-bike nog waard is, dat bekijken we fiets per fiets. Onze collega's doen hiervoor een beroep op een specifiek computeralgoritme dat beoordeelt wat de waarde van een merk en type fiets vandaag nog is op de tweedehandsmarkt.

De restwaarde van een merk evolueert in de loop van de tijd en wordt berekend op basis van 4 criteria: merk, oorspronkelijke prijs, jaartal en aantal kilometer op de teller.

Zodra we jou een overnameprijs geven, blijft die 14 dagen geldig. Ook als de prijs in tussentijd in het algoritme verandert. 

Aan welke voorwaarden moet mijn fiets voldoen?

Het is belangrijk dat je fiets nog berijdbaar én verkoopbaar is. Dit zijn een aantal specifieke kenmerken waarop we letten voor we een overnamebod doen:

  • De fiets moet nog naar de verschillende ondersteuningsmodi schakelen, moet kunnen trappen zonder verdacht geluid te maken én moet minstens 20 km/u kunnen halen zonder een foutmelding te geven.
  • Het frame en de vork mogen geen barsten vertonen.
  • De lader en minstens 1 sleutel moeten aanwezig zijn.
  • De fiets mag geen andere dan 'normale' gebruikssporen vertonen.

 

Waar kan ik langsgaan met mijn fiets?

Welke nieuwe fietsen kan ik kopen?

In ruil voor je oude e-bike krijg je een Bike Republic-waardebon die een jaar geldig blijft en die je in al onze winkels vrij kan gebruiken. Je kan de bon gebruiken als korting op je nieuwe fiets, maar je mag hem evengoed gebruiken om er onderdelen, accessoires of herstellingen bij ons mee te betalen.

Bij Bike Republic kan je trouwens terecht voor een heel uitgebreide collectie e-bikes, speedpedelecs, bakfietsen en longtails van mooie merken als Gazelle, Trek, Norta en Flyer. En ook wielertoeristen, gravelbikers en mountainbikers kunnen bij ons hun hartje ophalen met fietsen van o.a. Scott, Trek, Ridley en BH.

Ontdek hier een ruime greep uit onze collectie:

Product toegevoegd aan verlanglijst