Velofollies 2024 was alweer een schot in de roos en een echt festijn voor fietsliefhebbers. We mochten niet enkel een pak fietsfanaten verwelkomen op ons eigen standje, we gaven onze ogen ook flink de kost. Dit zijn enkele nieuwigheden die we op de beurs opmerkten én die jij binnenkort zal kunnen vinden in onze winkels.

Drie dolle dagen waren het. Tijdens Velofollies komt zowat de hele fietssector in België samen in Kortrijk Xpo en worden nieuwe fietsen, collecties, innovaties… voorgesteld aan het grote publiek. Ook bij enkele van onze merken viel heel wat nieuws te rapen.

Dit zijn enkele interessante spullen die je binnenkort ook in onze winkels terugvindt:

 

ABUS Granit XPlus ringslot en Goose Lock

Onlangs brachten we een bezoekje aan het ABUS-hoofdkwartier en één van de productiesites van sloten in Duitsland. Daar konden we met eigen ogen zien hoe het nieuwe Granit XPlus ringslot gefabriceerd wordt. Dat is zowat het veiligste ringslot dat vandaag te koop is. Op z’n eigen ABUS-veiligheidsschaal krijgt het Granit XPlus-slot een 10 op 15, wat voor een ringslot echt wel ongezien is. Uniek aan het ontwerp is dat dit een ‘one size fits all’-slot is, dat makkelijk op elke fiets gemonteerd kan worden en dus snel bij heel wat fietsfabrikanten ingang zal vinden voor de afmontage van hun e-bikes, speedpedelecs en niet-elektrische stadsfietsen. Het slot is ook uitgerust met de ‘One Key’-technologie van ABUS, waardoor je dus slechts één unieke sleutel nodig hebt om al je ABUS-sloten te kunnen openen, op voorwaarde dat die sloten ook volgens het One Key-principe werken.

Meer info over het One Key-principe van ABUS vind je hier:

Ook het ‘Goose Lock’ is een fijn hebbeding. Wie zegt dat een fietsslot een saai product is, heeft dit kleurrijke kettingslot nog niet gezien! Het krult zich elegant als een zwanenhals rond je frame en is vormvast. Rond de ketting van gehard staal werd een schuimrubberen hoes aangebracht voor rammelvrij vervoer en de haast textielachtige kunststof errond beschermt je fietsframe tegen krassen. Als leuke extra is het Goose Lock verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat het ook nog eens bij je fiets past. 

Meer info over fietssloten en hoe je er eentje kiest?

ABUS PURL-Y en WingBack-helm

Wat we bij ABUS ook gespot hebben, zijn tal van nieuwe fietshelmen waarvan wij ook de PURL-Y en de WingBack in ons assortiment opnemen.

De PURL-Y is een stijlvolle helm die je zowel kan dragen op je e-bike of niet-elektrische stadsfiets als op de speedpedelec. Hij is daarvoor immers gecertificeerd. Het is een compacte helm met een vliegennet dat in het schuim is verwerkt en de optie om een achterlicht aan vast te maken. De buitenschaal en het EPS-schuim aan de binnenkant zijn ‘in-mold’ aan elkaar bevestigd: de buitenschaal wordt dus niet achteraf op het EPS gekleefd, maar in dezelfde mal vastgemaakt aan het schuim. Via een soepele draaiknop aan de achterkant van je hoofd kan je de PURL-Y makkelijk aanspannen of wat losser zetten.

De hippe ABUS WingBack is dan weer een nieuwe helm voor racefietsers of gravelaars. Deze helmen zijn gemaakt in Italië en vallen op door de prima ventilatie met 10 luchtgaten, het draagcomfort met de aerodynamische ‘FlowStraps’-riempjes en het lichte gewicht van 250 gram. Net als de PURL-Y wordt de helm volgens de in-mold technologie vervaardigd, wat de veiligheid absoluut ten goede komt.

OPIUM T-Series

Het Zwitserse Opium bracht enkele jaren geleden de S-Series speedpedelec op de markt. Het prijskaartje van zo’n gestroomlijnde topfiets is niet mals en om commuters daarin voor een stukje tegemoet te komen, komt Opium nu met de T-Series speedpedelec. Die is zo’n 1000 euro goedkoper dan het topmodel.

De T-Series van Opium heeft in vergelijking met de duurdere S-Series een iets minder krachtige motor en batterij. Maar geen nood: met 1400 Wh in de schuine onderbuis en 850 W in het achterwiel tik je op de fietsostrades nog steeds probleemloos die 45 kilometer per uur aan. En dat gedurende zo’n 200 kilometer in eco-stand met één batterijlading.

De geveerde voorvork en zadelpen zijn optioneel, maar de brede banden voegen sowieso al een pak comfort toe. Merk ook de riemaandrijving en onderhoudsloze Pinion-trapasversnelling op met zes versnellingen. Die combinatie zorgt ervoor dat je probleemloos door weer en wind kan pendelen zonder je zorgen te maken over roest of slijtage van je onderdelen.

De OPIUM T-Series speedpedelec is intussen verkrijgbaar in onze winkels. Trap gerust eens langs voor meer info.

Gazelle Eclipse & Eclipse Speed

We zagen hem staan en waren op slag verliefd: de Eclipse is de nieuwe e-bike van Gazelle en het Nederlandse merk pakte er groots mee uit op de Velofollies-stand. Een pak kijklustigen zagen een e-bike met een uniek ontwerp, een verstelbare V-Shape stuurpen, een krachtige aandrijving en het oog voor detail dat we bij Gazelle gewoon zijn.

Voor de ondersteuning koos Gazelle een Bosch Performance Line CX-middenmotor in combinatie met een grote 750 Wh-batterij die geïntegreerd werd in de onderbuis. Het is de meest krachtige combinatie die je momenteel in het Bosch-gamma kan samenstellen. Perfect voor die lange dagtochten over heuvelachtig terrein. En ook de riemaandrijving is een dikke plus!

Ook voor wie op zoek is naar een nieuwe speedpedelec is er goed nieuws: de Eclipse komt ook uit in een ‘Speed’-variant die je ondersteunt tot een snelheid van 45 kilometer per uur.

Kan de Eclipse ook jou bekoren of ben je benieuwd naar al onze Gazelle-fietsen? Klik even door en ontdek een ruime greep uit onze Gazelle-collectie:

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst