Tijdens deze veertig kilometer lange Bike Republic-route rijg je de intrigerende stops als een kralenketting aan elkaar. Via een idyllisch fietspad trap je van de groene long van Gent via de Schelde naar de mysterieuze heksen van Laarne.

Electrische Brompton opgevouwen op het werk

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Je springt in het zadel in het Keizerpark in Gent (Ledeberg), en meteen gaat het richting je eerste stopplaats: de Gentbrugse Meersen. De groene long van Gent is liefst 240 hectare groot en bestaat uit drie grote delen die begroeid zijn met bos, graslanden en moeras.

In de ‘neus’ van het groengebied vind je de hoofdingang, diverse recreatiezones en een paar wandellussen die je dieper in deze hotspot voor natuur voeren. Een topper is zeker ook het blotevoetenpad van 1 kilometer lang, waar je je voeten én alle zintuigen verwent door te stappen over steentjes, gras en door modder en water.

Na de tocht spoel je je voeten in de sloot en zit je zo weer op de fiets!

Electrische Brompton opgevouwen op het werk

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Fietsen in Oost-Vlaanderen, da’s niet alleen een helling in de Vlaamse Ardennen bedwingen of de kuitenbrekers van Vlaanderens Mooiste. Dat merk je met de wind in je haren op het fietspad naast de Schelde dat start bij de Gentbrugse Meersen, en dat bijna zo effen is als een biljartlaken.

Het decor op de Scheldedijk oogt bijzonder landelijk: uitgestrekte stroken groen langs beide oevers, pittoreske weilanden, vredig grazende koeien en de bochtige rivier in je blikveld.

Gezin fiets met de elektrische Dolly bakfiets

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Tijd voor dé absolute blikvanger van je rit: het imposante Kasteel van Laarne.

Het slot is meer dan zevenhonderd jaar geleden gebouwd als middeleeuwse waterburcht aan de Schelde, kijk maar naar de spitse torens en vierkante donjon. Daarna deed het dienst als een adellijke zomerresidentie, en de grandeur uit die tijd straalt binnen nog altijd af van de meubels, wandtapijten en de zilvercollectie.

Ook de tuin is grandioos. Niet te verwonderen dat heel wat tortelduifjes hier komen poseren voor superidyllische trouwfoto’s. Een selfie met je tweewieler kan natuurlijk ook!

TIP VOOR DEZE ZOMER: Met de nieuwe movieguide in de hand verken je vanaf 28 juni het kasteel van Laarne van onder tot boven. Je maakt een teletijdreis naar het verleden, van de salons via de middeleeuwse voorraadkelder tot de gevangenissen.

Je komt ook alles te weten over de beroemde heksen van Laarne. In 1607 werden vijf vrouwen en één man beticht van toverij en opgesloten in de kelders van het kasteel. Een creepy maar fascinerend verhaal. Of ze zich konden redden van de brandstapel, hoor je bij je bezoek aan het kasteel. 

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst