Van een wereldstad aan de stroom naar de idyllische rivierlandschappen in het achterland. Je ontdekt het allemaal tijdens de bijzonder gevarieerde Bike Republic-route van 48 kilometer lang, waarin de Schelde de rode draad vormt. Als toetje is er een traktatie voor echte wielerliefhebbers.

Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen

© Johan Lambrechts

Natúúrlijk kun je Antwerpen niet op een paar uur zien. Maar met je fiets flits je op een paar uur wel van het trendy Museum aan de Stroom (MAS) naar historisch erfgoed zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het Museum Plantin-Moretus of het Rubenshuis.

Voor je ‘t weet is het tijd voor een vroege lunch in een hippe brasserie of zomaar iets uit ’t vuistje. ’s Zomers is ’t Stad op haar best, want altijd is er aan de Scheldekaaien wel iets te doen.

De Polders van Kruibeke

© Toerisme Oost-Vlaanderen

De Polders van Kruibeke vormen met hun 600 hectare het grootste gecontroleerde overstromingsgebied en een van de meest pittoreske natuurgebieden in Vlaanderen. Overstromen doet het gebied maar een paar keer per jaar. En gelukkig maar, want zo heb je alle kans om dit levendige polderlandschap te verkennen.

Dat kan via een reeks wandelpaden die je langs slikken en schorren, elzenbroekbossen en weidevogelgebied voeren. Langs de fietsdijken vind je uitkijkheuvels en vogelkijkwanden waar je dieren spot zoals zilverreigers, otters en reeën.

Voor je in Rupelmonde de Schelde oversteekt met de veerboot, kan je de nog werkende 16de-eeuwse Getijdenmolen bezoeken, uitgerust met het grootste binnenwaterrad van België.

Fietsbelevingscentrum en wielermuseum De Velodroom in Antwerpen

© De Schorre Boom

Het fietsbelevingscentrum De Velodroom in Provinciaal Domein De Schorre in Boom is meer dan een wielermuseum. Je ziet er weliswaar een ruime collectie aan wieleritems, zoals meer dan 1.500 wielertruien en 40 fietsen. Maar daarnaast maak je ook kennis met de Boomse familie Apostel-Mampaey, die ‘velodrooms’ of wielerpistes bouwde in heel Europa.

Daarna is het tijd voor het toetje: een drankje in het typische wielercafé De Musette, om weer op krachten komen voor de terugtocht!

TIP VOOR DEZE ZOMER: Het hart van Antwerpen klopt voor de scheepvaart en dat zie je volop in het MAS. Met de nieuwe expo ‘Vloot’ in de wandelboulevard staat het museum stil bij de geschiedenis van Antwerpse rederijen. Je wandelt langs de fenomenale maritieme geschiedenis van de stad aan de hand van fotomateriaal, schilderijen, scheepsmodellen en bemanningsportretten. Dé blikvanger zijn de imposante scheepsfoto’s van de Duitse fotograaf Dirk Brömmel.

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst