Bike Republic en Kringwinkel Antwerpen geven je oude fiets een tweede leven

Heb jij in je schuur of garage nog een oude fiets die er al jaren staat weg te kwijnen? Breng hem dan als de bliksem naar Bike Republic Merksem of Wijnegem! Dan geef je jouw fiets een tweede leven én krijg je een Bike Republic-waardebon van 100 euro. Die kan je dan gebruiken bij de aankoop van een nieuwe e-bike uit onze voorraad.

Wat gebeurt er met jouw oude fiets?

Samen met Kringwinkel Antwerpen zorgen we ervoor dat jouw tweewieler aan een tweede leven kan beginnen.

Zo gaan we te werk:

1.      Breng je oude fiets naar onze winkel in Merksem of Wijnegem.

2.      Wij brengen hem naar het fietsatelier van Kringwinkel Antwerpen.

3.      Daar kijken de technici van Kringwinkel hem na en maken ze hem weer perfect rijklaar.

4.      Je oude fiets wordt vervolgens verkocht in 3 Antwerpse Kringwinkels: Deurne, Merksem en circuit.

Steun een lokaal en sociaal project…

Bij Kringwinkel Antwerpen worden mensen tewerkgesteld met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt. Dankzij het traject dat ze via Kringwinkel volgen, doen ze kennis en ervaring op die hen later helpt om een job te vinden op de reguliere arbeidsmarkt.

Bovendien wordt je oude fiets tweedehands doorverkocht, veelal aan mensen voor wie de investering in een gloednieuwe fiets vaak te groot is. Dankzij jou genieten ook zij van #puurfietsplezier aan prijzen die voor hen behapbaar zijn.

…en krijg een waardebon van 100 euro

Je kan je oude fiets natuurlijk altijd rechtstreeks naar de Kringwinkel in je buurt brengen. Maar wanneer je hem bij Bike Republic Merksem of Bike Republic Wijnegem aflevert, dan krijg je er een waardebon van 100 euro voor terug. Ongeacht de staat of de leeftijd van de fiets. De enige voorwaarde die we stellen, is dat de fiets nog rijdt. Een wrak dat uit het kanaal werd opgevist of dat al jaren aan een verlichtingspaal staat te verroesten, kunnen we niet aanvaarden. 
De waardebon van 100 euro kan je op jouw beurt gebruiken om een nieuwe e-bike uit onze voorraad te kopen.

Binnenkort in heel Vlaanderen?

Deze samenwerking met Kringwinkel Antwerpen is een pilootproject. We testen het initiatief dus eerst even uit. Maar de bedoeling is sowieso om dit binnenkort in heel Vlaanderen mogelijk te maken. Zo kan je jouw oude fiets in eender welke Bike Republic binnenbrengen en kan hij via een Kringwinkel in je buurt een andere fietser gelukkig maken.

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst