Vanaf nu vind je ons ook in Brussel!

Groot nieuws: deze zomer planten we voor het eerst onze vlag in de hoofdstad, met de overname van IMP Bike in Evere. Zaakvoerders Isabelle en Michel Parmentier bouwden IMP Bike uit tot één van de grootste en meest gerespecteerde fietsspeciaalzaken van Brussel en dragen er al jarenlang hun steentje bij aan een duurzame mobiliteit. Ze blijven op post om dat ook te doen onder een nieuwe naam: Bike Republic Evere.  

Duurzame mobiliteit in Brussel stimuleren

De overname van IMP Bike in Evere is een belangrijke stap – noem het gerust een mijlpaal – in onze geschiedenis. Onze directeur Wim Teerlynck legt uit: “De expansie van Bike Republic loopt vooral in Vlaanderen als een trein. Maar ook Brussel verloren we niet uit het oog. De laatste jaren beweegt er heel wat op vlak van fietsinfrastructuur in onze hoofdstad, waardoor het beetje bij beetje veiliger en prettiger wordt om er te fietsen.

Als ‘compagnon de route’ geloven we dat ook wij een rol te spelen hebben in de ontwikkeling van meer duurzame mobiliteit in Brussel. Nu IMP Bike deel uitmaakt van de Bike Republic-familie kunnen we die ambitie echt kracht bijzetten. We zijn dan ook oprecht trots op deze overname.”  

Familiezaak met rijke geschiedenis

IMP Bike is door zijn lange geschiedenis uitgegroeid tot een klinkende naam in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Vandaag staan Isabelle en Michel Parmentier aan het roer, maar het verhaal van dit familiebedrijf start een generatie eerder, in 1983. De moeder van Isabelle en Michel opende toen een speciaalzaak in BMX-fietsen en -onderdelen.

Ondertussen veroverden zowel Isabelle als Michel enkele Belgische titels in het BMX en mountainbiken. Enkele jaren later werd IMP de allereerste Trek-dealer in Europa, met een focus op mountainbike. Wanneer elektrische fietsen aan hun opmars beginnen en blijkt dat ze één van de oplossingen kunnen zijn voor het mobiliteitsprobleem in Brussel, wordt ook dat segment aan de collectie toegevoegd. Met succes: de winkel verhuist meermaals en breidt telkens uit.

Sinds 2018 is IMP Bike gehuisvest op haar huidige locatie, in een voormalige BMW-garage. Op de 1500 m² winkeloppervlakte vind je een zeer ruim assortiment e-bikes, bakfietsen, longtail fietsen, racefietsen en mountainbikes van mooie merken als Trek, Bulls, Riese & Müller, Brompton, Urban Arrow, Kettler en Dolly.  

Overlappende waarden

Voor Isabelle en Michel Parmentier was vooral de match met de waarden van Bike Republic – en bij uitbreiding Colruyt Group – de hoofdreden om ons te vervoegen. Isabelle Parmentier: “We werden door verschillende spelers op de markt benaderd, maar telkens ontbrak de klik. Bij Bike Republic is die er wel: we spreken dezelfde taal, die van de fiets. Onze winkel gaat nu echt deel uitmaken van een familie, van een groter geheel dat net als IMP Bike gestoeld is op waarden als respect, arbeidsvreugde, samenhorigheid en dienstbaarheid naar onze klanten toe.

Onze winkel bestaat al sinds het begin van de jaren tachtig en is sindsdien gestaag blijven groeien. Maar we verloren onze eigenheid daarbij nooit uit het oog. Zo proberen we in ons atelier en in onze showroom op een zo duurzame manier te werken en vooral jonge mensen kansen te bieden door hen bij ons op te leiden. Precies wat ook Bike Republic met zijn eigen Bike Academy doet. Samen met Bike Republic richten we onze blik vol op de toekomst.”  

Ook bedrijven kunnen terecht bij Bike Republic Evere

Dankzij ons uitgebreide winkelnetwerk beschikken we over een voorraad van meer dan 10.000 fietsen, waarvan zo’n 7.000 e-bikes. Niet enkel als particulier kan je er een beroep op doen: ook bedrijven en KMO’s kunnen bij ons hun bedrijfsfietsen aankopen of leasen. Om bedrijfsleiders of HR-managers van A tot Z te ondersteunen en te ontzorgen, stelt onze B2B-afdeling zelfs een fietsplan op maat samen. Zo kan je als werkgever de mobiliteit van je medewerkers makkelijk duurzamer en vooral ook efficiënter maken. En dat is in tijden van torenhoge brandstofprijzen niet onbelangrijk. 

Wil je onze nieuwe winkel in Evere met je eigen ogen zien?
Hier vind je alle praktische info:

Bike Republic
Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst