Onze favorieten voor de eerste schooldag

We durven het haast niet luidop te zeggen, maar de zomervakantie zit er stilaan op… En dus wordt het alweer tjid om even aan de eerste schooldag – of de eerste werkdag – te denken. Ga jij vanaf september ook opnieuw met de fiets naar school of pendel je met de fiets naar het werk? Dan is dit hét ideale moment om je eens ‘in het nieuw’ te steken. We hebben een paar interessante, nieuwe, verrassende fietsen en accessoires in ons assortiment, waarmee je die eerste septemberdag meteen vol goeie moed kan aanvatten!

Kettler Cargoline FS600

Toegegeven: een bakfiets is niet meteen iets wat je koopt zonder er eerst grondig over na te denken. Maar feit is wel dat je met een fiets zoals de Cargoline FS600 van Kettler perfect een auto kan vervangen. In de optionele houten kist die je op de fiets monteert, vervoer je probleemloos twee kinderen, de boodschappen, een paar drankkratten…

De specifieke Bosch Cargo Line Cruise-middenmotor is er met zijn grote trekkracht dan ook op voorzien om ook een zwaarbeladen fiets vlotjes vooruit te stuwen. En dankzij de batterij van 625 Wh hoef je onderweg de kilometerteller niet in de gaten te houden. Het bereik is ruimschoots voldoende voor je dagdagelijkse verplaatsingen in en rond de stad! Maak je vooral ook geen zorgen over het rijgedrag van zo’n bakfiets.

De Kettler Cargo Line heeft een modern stuurmechanisme dat ervoor zorgt dat de fiets altijd wendbaar en tegelijk stabiel aanvoelt. Bovendien kunnen de hoogte en de hoek van het stuur makkelijk aangepast worden. Da’s handig wanneer verschillende gezinsleden met deze bakfiets op pad gaan. 

Basil SoHo Nordlicht fietsrugzak

Fietsen met een rugzak is niet echt fijn. Je gaat al snel zweten, draagt extra gewicht op je lichaam, je verhoogt je zwaartepunt waardoor je bochten iets minder vlot kan nemen… Maar bij Basil hebben ze er wat op gevonden: de SoHo Nordlicht is een fietstas en rugzak in één. Op de fiets klik je ‘em gewoon vast aan je bagagerek. En wanneer je op het werk aankomt, kan je hem als handige rugzak gebruiken.

Met zijn inhoud van 17 liter is hij meer dan ruim genoeg voor je laptop, papierwerk, eventueel wat reserverkledij… Bovendien is de tas helemaal waterdicht, heeft ze reflectoren én zit er ook een led-lichtje in verwerkt voor extra zichtbaarheid op de fiets. Handig! 

Xiaomi E-step Pro2

Op heel korte tijd hebben elektrische steps ook in ons land het straatbeeld ingepalmd. Je komt ze werkelijk overal tegen. Logisch ook, want het is een supermakkelijke manier om je over korte afstanden te verplaatsen. Sinds kort verkopen we bij Bike Republic de E-steps van Xiaomi en de Pro2 is één van de modellen die vlotjes over de toonbank gaat.

De snelheid is begrensd op 25 kilometer per uur en de Pro2 heeft een bereik tot ongeveer 45 kilometer in de zuinigste van 3 standen. Ook handig: je kan deze Xiaomi inklappen. Zo neem je hem makkelijk en compact ergens mee naartoe als dat nodig is. Via Bluetooth verbind je deze step met de Mi Home app op je smartphone om hem te vergrendelen en te ontgrendelen, om rijgegevens te checken en om bepaalde instellingen aan te passen.

Kortom: een hebbeding voor iedereen die op een boogscheut van z’n werk of school woont.  

Bookman Curve voor- en achterlicht

Ook nieuw in ons assortiment is de fietsverlichting van het Zweedse merk Bookman. De Curve voor- en achterlichten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en passen rond quasi ieder type stuur en zadelpen. Op amper 2 uur zijn de lichtjes via usb opgeladen.

Met het voorlicht van 220 lumen ben je dan vertrokken voor een gebruiksduur tot maar liefst 70 uur, het achterlicht gaat tot 32 uur mee. Door hun gebogen vorm zorgen de volledig waterdichte lichtjes ervoor dat je ook van opzij zichtbaar bent in het verkeer. Onmisbaar om veilig op pad te gaan tijdens de donkere maanden die eraan komen!  

KOGA Pace B20 speed-pedelec

Wanneer het op speed-pedelecs aankomt, is de Pace B20 van KOGA echt wel een referentiefiets én een prima keuze voor pendelaars. De Bosch Performance Line Highspeed-motor is de krachtigste in zijn soort en brengt je moeiteloos tot een snelheid van 45 km/u. De batterij van 500 Wh verzekert je dan weer een mooi bereik.

Over het onderhoud hoef je je bovendien helemaal niet druk te maken: de duurzame riemaandrijving moet niet gesmeerd worden, de fiets heeft anti-lekbanden van Schwalbe en het traploze versnellingssysteem zit in de achternaaf waardoor regen, vuil en smurrie er geen vat op hebben. En er werd ook gedacht aan wie oog heeft voor detail heeft: de lasnaden van het aluminium frame zijn onzichtbaar, wat deze KOGA een enorm strakke look geeft.  

Nutcase-helmen

Fietsen zonder helm? Da’s echt te zot voor woorden. Het is dus beter om een Nutcase op je kop te zetten, dan om er zelf één te zijn. De helmen van Nutcase zijn superhip, we hebben er zowel voor kinderen als volwassenen én de keuzemogelijkheden qua kleurtjes en patronen zijn enorm. Maar bovenal zijn het ook heel kwalitatieve helmen waarmee je veilig op pad kan.

Al onze Nutcase-helmen zijn uitgerust met MIPS. Het Multi-directional Impact Protection System is een extra beschermend laagje dat – los van de buitenschaal van je helm – kan meedraaien met je hoofd en je hersenpan op die manier beter beschermt tegen (vooral zijdelingse) schokken.  

Shapeheart-stuurhouder voor je smartphone

De kans dat je verdwaalt op weg naar school of naar het werk is weliswaar klein, maar toch kan het handig zijn om je smartphone als fietscomputer te gebruiken op je stuur. Dat spaart toch meteen een serieuze investering uit. En krijg je onderweg telefoon, een sms of een chabericht, dan zie je in een oogwenk wie je probeert te bereiken. Zo hoef je niet in je broekzak of handtas te graaien terwijl je fietst.

De magnetische stuurhouder van Shapeheart monteer je makkelijk op het stuur van je fiets en je moet je geen zorgen maken dat je smartphone onderweg loskomt. Ook al rij je over een kasseiweg of kom je in diepe putten terecht: de Shapeheart-houder is stabiel en blijft stevig op zijn plaats.  

Brompton Racing Green 6 versnellingen

Deze Brompton is een absolute klassieker die natuurlijk niet mag ontbreken in dit lijstje. Een plooifiets is gewoonweg superhandig wanneer je een stuk van je woon-werkverkeer (of woon-schoolverkeer) met het openbaar vervoer aflegt. Toegegeven: zo’n Brompton is een stuk duurder dan de meeste andere plooifietsen. Maar je krijgt er ook wel wat voor terug. Ten eerste is dit de meest compacte vouwfiets die er is.

Dichtgeklapt past hij zelfs tussen de zetels van de meeste treinstellen. Je kan hem dus meenemen naar je zitplaats en hem altijd goed in de gaten houden. Deze specifieke uitvoering heeft 6 versnellingen. Leuk op heuvelachtig terrein en handig daarbij is ook dat die in de achternaaf zitten. Er is dus geen derailleur die tijdens het dicht- of openklappen geraakt kan worden. ‘Last but nor least’: Bromptons worden al sinds de jaren ’70 handgemaakt in Londen. Je bent dus zeker van een staaltje topkwaliteit. 

Product toegevoegd aan verlanglijst