Zo luister je veilig naar muziek op de fiets

Fiets je regelmatig in je eentje? Dan weet je vast ook dat een streep muziek je solo trainingen of woon-werkritten kan opfleuren. Maar hoe kan je op de fiets veilig naar muziek luisteren? Want met een koptelefoon of oortjes sluit je jezelf teveel af van het verkeer. AfterShokz biedt de oplossing: koptelefoons met beendergeleiding. Wij verkopen ze en leggen je hier even uit hoe het werkt! 

Wat is botgeleiding?

AfterShokz produceert al zo’n 10 jaar koptelefoons met botgeleiding. De speakers zitten dus niet in of over je oren, maar staan op je jukbeenderen. Zo blijft je gehoorkanaal vrij en kan je nog steeds omgevingsgeluiden oppikken, ook al luister je terzelfdertijd naar muziek. De geluidstrillingen worden niet via je trommelvlies naar het binnenste van je oor gestuurd, maar via je jukbeenderen naar je gehoorzenuw en zo naar de hersenen. Je hoort geluid dan eigenlijk op dezelfde manier als wanneer je praat met je oren dicht.  

Blijf bewust in het verkeer

Hét grote voordeel van AfterShokz-koptelefoons is dat je je bewust blijft van je omgeving. Zo beperk je gevaarlijke situaties tot een minimum. Bovendien loop je geen risico op gehoorschade door een te hoog volume, want de muziek wordt niet rechtstreeks in je oren gestuurd. Ook de pasvorm van de AfterShokz-koptelefoon is een plus. Oortjes vallen tijdens het sporten makkelijk uit, terwijl de koptelefoons van AfterShokz achter je oorschelpen haken en dus altijd goed op hun plaats blijven zitten. Wel kan de beugel van de koptelefoon soms tegen de kraag van je jas botsen als je in een vrij sportieve, voorovergebogen positie op de fiets zit. 

Bike Republic

Geluidskwaliteit

Hoe hoger het volume of hoe meer bas in de muziek, hoe voelbaarder de trillingen die de koptelefoon doorgeeft. En dat kan een onaangenaam, kriebelend gevoel aan je oren veroorzaken. Net daarom is het volume en de bas bij de koptelefoons van AfterShokz eerder beperkt. Ook omdat geluid bij hogere volumes begint te ‘lekken’: mensen vlakbij in je buurt kunnen dan makkelijk meeluisteren. Al ga je daar op de fiets natuurlijk geen last van hebben. 

Makkelijk te connecteren

De AfterShokz-koptelefoons connecteren heel vlot met je smartphone via Bluetooth 5.0. Je vindt bij ons twee types in verschillende kleuren: de Aeropex (169,95 euro) en de goedkopere OpenMove (89,95 euro). Bij de Aeropex kan je rekenen op een batterijduur van 8 uur en een volledige bestendigheid tegen zweet en water. De OpenMove moet je na 6 uur opladen. Onderweg handenvrij bellen op de fiets? Ook dat kan perfect, want alle AfterShokz-koptelefoons hebben ruisonderdrukkende microfoons die achtergrondgeluid en rijwind zoveel mogelijk wegfilteren. 

Benieuwd naar deze nieuwe, veilige manier om onderweg naar muziek te luisteren?

Kom de AfterShokz Aeropex en OpenMove bij ons testen in de winkels!  

Bike Republic

Deze artikels zijn misschien ook interessant voor jou:

Hoe pak je je woon-werkverkeer slim en duurzaam aan? 

Steeds gezien worden op de fiets met deze tips 

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst