Bike Republic speelt in op de groei van cargobikes in Brussel

Duurzame mobiliteit in Brussel een duwtje in de rug geven, dat willen we met onze unieke showroom in Schaarbeek bereiken. Uniek? Zeker en vast: Bike Republic Schaarbeek is gekoppeld aan onze winkel in Evere en we verkopen er enkel elektrische bakfietsen, longtails en heel specifieke cargobikes aan particulieren én professionelen. Op zoek naar een manier om je sneller, efficiënter en duurzamer te verplaatsen in de stad voor het werk of gewoon met je gezin? Trap zeker eens langs Bike Republic Schaarbeek!

Ons 'cargocenter' in Schaarbeek is gekoppeld aan Bike Republic Evere en in het assortiment vind je ‘standaard’ bakfietsen en longtails, maar ook heel specifieke cargo-oplossingen die vooral voor professionelen interessant kunnen zijn. Grote merken als Urban Arrow, O2Feel, Riese & Müller en Kettler, maar ook nichemerken als CityQ, Lovens en Bilmo zijn in de toonzaal in Schaarbeek te zien én te testen.

Wim Teerlynck, algemeen directeur van Bike Republic: “Vorige zomer openden we met de overname van IMP Bike in Evere onze eerste winkel in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het is voor ons belangrijk om in de toekomst nog verder uit te breiden in Brussel. We zien daar in de eerste plaats een opportuniteit in de stad, waar last mile delivery via cargofiets in de lift zit en het fietsen sowieso stijgt in populariteit. Ook kleine zelfstandigen ontdekken steeds meer de cargofiets als interessant vervoersmiddel voor hun dienstverlening aan huis. Onze nieuwste winkel in Schaarbeek zal daarom nog meer focussen op dat B2B-verhaal en elektrische cargobikes als duurzaam alternatief. We hebben daar de expertise voor in huis én staan hier dicht bij potentieel nieuwe klanten."

Brusselse zaakvoerders en HR-managers kunnen in Bike Republic Schaarbeek terecht bij onze B2B-experten voor het opstellen van een fietsplan op maat van hun zaak. Om je als bedrijfsleider of HR-manager van A tot Z te ondersteunen en te ontzorgen, stelt onze B2B-afdeling een fietsplan op maat samen. Voor werkgevers is dat een makkelijke manier om de mobiliteit van hun medewerkers duurzamer en vooral ook efficiënter maken. En dat is in tijden van schommelende brandstofprijzen niet onbelangrijk.

Ook particuliere kopers zijn in Schaarbeek meer dan welkom wanneer ze een bakfiets, longtail of cargobike willen aanschaffen. De winkel is trouwens uitgerust met een atelier, zodat je er als klant je fiets probleemloos kan laten herstellen. De bemanning van het atelier in Schaarbeek gebeurt voornamelijk vanuit Bike Republic Evere, waar de technici al dagdagelijks in contact komen met allerhande cargobikes.

Cargobikes winnen terrein dankzij verbeterde fietsinfrastructuur in Brussel

Brussel is in ons land misschien wel de snelst veranderende stad op vlak van mobiliteit. Wil je in het verzadigde Brussel snel van punt A naar B geraken, dan is de auto niet het ideale vervoersmiddel en is de fiets een pak efficiënter. Voor particulieren, maar zeker ook voor bedrijven, zelfstandigen en ondernemingen die in en rond de stad werken en zich moeten verplaatsen. De laatste jaren beweegt er dan ook heel wat op vlak van fietsinfrastructuur in de hoofdstad, waardoor het beetje bij beetje veiliger en prettiger wordt om er te fietsen. Uit actuele cijfers blijkt effectief dat Brusselaars steeds vaker naar de fiets grijpen: meer dan 10 miljoen fietsers werden al geteld via de registratiepunten. Dat zijn er al ruim een half miljoen meer dan in 2022 én het jaar is nog niet voorbij.

Eind september liep daarnaast ook het Cargo Bike project van het Brussels Gewest af. Dat werd 3 jaar geleden gelanceerd om gezinnen en bedrijven ervan te overtuigen dat bakfietsen een geloofwaardig alternatief zijn voor auto's en bestelwagens. Het project bleek succesvol: de Brusselaar staat duidelijk open voor bakfietsgebruik, met 73% overtuigde deelnemers. Bike Republic wil bedrijven en particulieren nu meer en meer gaan ondersteunen in de overgang naar emissievrij transport en als ‘compagnon de route’ een katalysator zijn in dit duurzaamheidsverhaal. Het is binnen die optiek dat vanuit Bike Republic Schaarbeek tot slot ook enkele partnerships met lokale start-ups lopen. Zo zal Bike Republic de producten verdelen van onder andere Bilmo, een Brusselse producent van specifieke fietstrailers (https://www.bilmo.be/) en Hooba, een handig platform om poolfietsen in kantoorgebouwen te beheren (https://hooba.eu/nl/) . 

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst