Het Bike Republic-peloton is niet alleen een team van gedreven enthousiastelingen. Onze collega’s zijn ook stuk voor stuk vakmannen en -vrouwen met een passie voor de fiets. Om ervoor te zorgen dat iedereen mee is met de nieuwste technologieën, hebben we in Grimbergen een eigen Bike Academy waar we onze collega’s opleiden en bijscholen tot echte experten. 

Ga je bij Bike Republic aan de slag als technicus, verkoper of store manager? Dan ben je zeker van een fijne job waarin je jouw passie voor de fiets meer dan kwijt kunt. Je komt sowieso terecht in een leuk team, binnen een stabiel bedrijf onder de vleugels van Colruyt Group. Bovendien is er ruimte en aandacht voor je specifieke talenten.  

Maar er is meer. We zorgen er ook mee voor dat je een expert in je vak wordt én blijft. Vakmanschap is één van de belangrijkste waarden in ons Bike Republic-verhaal. Klanten weten dat ze bij ons het beste advies krijgen en dat hun fiets in onze ateliers in goede handen is. Om dat vakmanschap te versterken, hebben we ons eigen opleidingscentrum: de Bike Academy in Grimbergen. We willen er onze mensen een zetje geven om te groeien, elk op zijn of haar eigen tempo.

Wat doen we allemaal in onze Bike Academy?

Onboardings

Als nieuwe aanwinst in ons peloton word je tijdens je eerste werkdagen hier wegwijs gemaakt in de processen van Bike Republic:

-        Hoe werkt ons kassasysteem?

-        Hoe kan je onze voorraad raadplegen?

-        Bij wie in de organisatie kan je met welke vragen terecht?

-        Hoe kan je jouw loonadministratie opvolgen via ons sociaal secretariaat?

-        Hoe werken de portaalsites van onze leveranciers?

-        Wat is de geschiedenis van Bike Republic en welke waarden en normen hanteren we?

-        Hoe ziet jouw opleidingstraject binnen Bike Republic er verder uit?

-       

 Ben je nieuw als verkoper, dan geven we je enkele salestechnieken mee:

-        Hoe verkoop je iemand de juiste fiets?

-        Hoe maak je klanten wegwijs in ons aanbod?

-        Wat zijn de vragen waarmee veel mensen onze winkels binnenstappen?

-       

Ook als nieuwe technieker geven we je – afhankelijk van je ervaring – tijdens de onboardingsessies een duwtje in de rug, zodat je meteen in de goeie ontsnapping zit ;-)

We voorzien trouwens ook uitgebreide pauzes. Niet per se omdat zo’n onboarding veel van je vergt, maar zodat je tijd krijgt om ontspannen kennis te maken met enkele van je nieuwe collega’s. Altijd met een kop koffie en een koffiekoek erbij. Een beetje gezelligheid: daar is nog nooit iemand slechter van geworden, toch?

Opleidingen door leveranciers

Shimano dat z’n sportieve groepsets toelicht, Bosch dat een woordje uitleg komt geven over hun elektrische motoren, Flyer dat z’n nieuwe collectie uitgebreid aan ons voorstelt en meegeeft hoe je als mecanicien het best aan de nieuwe fietsen sleutelt…

Het zijn allemaal voorbeelden ‘uit het leven gegrepen’ van fabrikanten die bij ons in de Bike Academy dealertraining komen geven. Niks beter dan nieuwe informatie uit eerste hand krijgen. Daarom nodigen we onze leveranciers geregeld uit in onze Academy om onze verkopers en technici up-to-date te houden en nieuwigheden zelf te komen voorstellen. Ook voor hen is dat een stuk handiger dan heel het land te doorkruisen en in elke winkel afzonderlijk een opleiding te geven.

Video-opleidingen

Grimbergen is niet voor al onze medewerkers bij de deur en dus is het praktisch niet altijd mogelijk om fysiek naar ons opleidingscenter af te zakken. Maar geen nood: als jij niet naar de Academy komt, dan komt zij gewoon naar jou! Bij je thuis, in de winkel of in het atelier. We voorzien immers een pak video-opleidingen die jij kan bekijken waar en wanneer het jou past.

Toegang tot externe academies

Ook fabrikanten en leveranciers zijn niet van gisteren en willen dat onze verkopers en technici goed op de hoogte zijn van hun producten. Enkel zo kunnen we een feilloze service bieden aan onze klanten (en dus ook die van hen). Daarom richten zij ook vaak zelf eigen  leerplatformen op. De Bike Academy voorziet dan toegang tot die platformen voor alle medewerkers. 

Een mooi voorbeeld daarvan, is de ‘TREK Academy’. Je logt je persoonlijk in op het platform en je krijgt er een pak content en video’s voorgeschoteld. Hoe meer je leest en bekijkt, hoe meer punten je opstapelt. Die punten kan je dan inzetten als extra korting (bovenop je personeelskorting waar je bij Bike Republic recht op hebt) wanneer je zelf een fiets, onderdeel of accessoire van TREK zou kopen.

Opleidingen bij onze leveranciers coördineren

Net zoals de toegang tot externe leerplatformen, coördineert onze Bike Academy ook de externe opleidingen die gegeven worden bij de leveranciers zelf. Ook die sessies proberen we zo veel en zo ruim mogelijk aan te bieden, want het zijn keer op keer fijne opportuniteiten voor onze collega’s om in een nieuwe omgeving iets op te steken. 

Opleidingen voor externe bedrijven

Onze Bike Academy geeft ook aan externe bedrijven en organisaties opleidingen. We nodigen hun lesgevers dan uit tijdens cursussen in de Academy, zodat zij de leerstof op hun beurt kunnen doorgeven aan hun collega’s, studenten,… Concrete voorbeelden van dit soort sessies, zijn bijvoorbeeld de opleidingen die we gaven aan mensen uit de sociale werkplaats in Halle en de VDAB.

Goesting gekregen om ons team te versterken?

Steek je licht eens bij ons op en wie weet zie jij onze Bike Academy binnenkort van wel heel dichtbij ;-) We zoeken immers constant nieuwe collega’s en flexwerkers om onze winkels mee uit te bouwen tot echte referenties in de regio’s waar ze gelegen zijn.

Ontdek hier al onze vacatures en solliciteer voor een job bij Bike Republic:

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst