De voerstreek is een ontdekking. Dit stukje Limburg, aan drie kanten omgeven door de provincie Luik, staat borg voor prachtige vergezichten met pittoreske boerderijen en vakwerkhuizen. Ideaal om vanop het zadel te ontdekken tijdens deze 39 kilometer lange route, met af en toe een stevig klimmetje! 

Vergezichten voerstreek

© Toerisme Voerstreek

Bij de start krijg je in het Bezoekerscentrum in 's Gravenvoeren een perfecte introductie tot deze merkwaardige streek. Deze schuiframen, drimensionale kijkers, tunnels en puzzels van de natuurexpo vertellen je alles over geologie en tradities van de regio. 

Wist je bijvoorbeeld dat de Voerstreek de grootste dassenpopulatie van Vlaanderen heeft? De natuurfilm van bioloog en dassenexpert Frederik Thoelen belicht die unieke fauna en flora.

Forellen kwekerij

© Toerisme Voerstreek

Tussen knooppunt 425 en 424 ligt de viskwekerij van Sint-Pieters-Voeren. De oudste viskwekerij van België huist in de voormalige commanderie van de Duitse Ridderorde, een prachtige historische site. 

De regenboogforellen worden volgens een eeuwenoude methode gekweekt in kristalhelder bronwater dat achter in het kasteelpark uit de bron van de Voer stroomt. 

vakwerkhuizen voerstreek

© Toerisme Voerstreek

Even je benen strekken? Loop dan een stukje van de Bronnenwandeling in de buurt van knooppunt 424. De route van een van de mooiste wandelingen in Vlaanderen is 8,5 kilometer lang, het traject loopt van Sint-Martens-Voeren via Veurs naar Sint-Pieters-Voeren en weer terug. 

Je ziet er typische Voerlandschappen met oude boomgaarden, kastelen, riviertjes en idyllische vakwerkhuizen.

TIP VOOR DEZE ZOMER: 

Zin in een visje? De forellenkwekerij kun je niet alleen bezoeken, je kunt er ook verse regenforellen kopen om mee naar huis te nemen. 

In het restaurant met terras degusteer je de lokale delicatesse met boter of verwerkt in talrijke specialiteiten, en dat in een oogstrelend natuurdecor. 

- Route getest en artikel uitgeschreven door toerismespecialist Johan Lambrechts.

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst