flexijob

Flexi-jobs bij Bike Republic

Wat houdt een flexi-job bij Bike Republic in?

Je gaat aan de slag als verkoper of polyvalent medewerker.

Dagen en uren zijn af te spreken met de winkel waar je werkt. Deze kunnen zowel vast als variabel zijn, zodat je zelf kan bepalen wanneer jij werkt.

Ben je dus gebeten door de fiets, help je graag mensen met de keuze van het juiste materiaal en/of ken je iets van fietstechniek, aarzel dan zeker niet om een van onze winkels met openstaande vacatures te contacteren!

Waarom zou je een flexi-job bij Bike Republic starten?

  • Je betaalt geen belastingen, dus je brutoloon = nettoloon
  • Je komt niet in een hogere belastingsschijf
  • Je bouwt sociale rechten op

Wie kan als flexi-jobber aan de slag?

  • Als je als werknemer minstens 4/5de werkt(e)
  • Gepensioneerden

Welke profielen zoeken we voor flexiwerk?

  • Verkopers
  • Polyvalente medewerkers

Gezocht: Flexi-werkers

Bike Republic is op zoek naar enthousiaste flexi-werkers.

Lijkt je dit interessant? Of ken je iemand die interesse heeft? Mail naar vacatures@bikerepublic.be

Lees verder onder de foto's. We laten Guy en Simon - twee van onze flexwerkers - zelf even aan het woord.

Uit de praktijk: Onze flexwerkers aan het woord

Guy – Bike Republic Retie 

Eén van onze flexwerkers is Guy Van Eeckelen, die sinds december 2022 bij Bike Republic Retie mee sleutelt aan fietsen en onze klanten in de winkel verderhelpt. Guy is 65 en sinds 2020 op pensioen. Na een carrière van 40 jaar in de bouwsector - als restaurateur van monumenten en oude gebouwen - miste hij vooral bezigheid en sociaal contact. Dat vond hij terug met zijn flexijob!  

Fietsen als passie 

Guy: “Zolang ik het me kan herinneren, is fietsen mijn hobby geweest. Als wielertoerist was ik ook gebeten door fietstechniek en daarom volgde ik in 2013 een avondcursus fietsenmaker. Ik wou vooral mijn eigen fietsen kunnen herstellen, maar van het één kwam het ander en vrienden en kennissen wisten me te vinden als ze problemen hadden met hun fietsen.” 

Rustig uitbollen zit er voor Guy niet in: “Ik voel me nog supervitaal: vorig jaar fietste ik Parijs-Roubaix voor wielertoeristen en dit jaar doe ik voor de zevende keer mee aan de Dodentocht. Stilzitten is niks voor mij en daarom was de coronaperiode ook zo’n lastige tijd. Ik was net in pensioen gegaan en viel in een zwart gat. Dan merkte ik pas echt hoe hard ik nog nood had aan sociaal contact en hoezeer ik me nog nuttig wil maken. Daarom reageerde ik eind 2022 spontaan op een vacature van Bike Republic Retie.” 

Veel voordelen als flexwerker 

Het flexijob-concept leerde Guy toevallig kennen via het nieuws. “Toen ik tijdens een nieuwsbericht over de begrotingsgesprekken de term ‘flexijob’ hoorde vallen, ging ik op zoek naar meer info en zag ik dat het systeem voor mij een pak voordelen had. Naast mijn maandelijks pensioen kan ik nog een centje bijverdienen. Het feit dat dit vrijgesteld is van belasting, maakt het extra interessant. Ik word wekelijks betaald en werk op basis van dagcontracten: elke week wordt doorgegeven welke dagen ik heb gewerkt. Normaal spring ik hier in het atelier en winkel bij op dinsdag en donderdag, maar als me dat eens niet uitkomt, is dat geen probleem.” 

Warm welkom in het team 

Na een dagje proefdraaien  was het al meteen prijs voor Guy: hij mocht meteen beginnen. “We hebben hier in Retie een enorm fijn team van gepassioneerde mensen. Ik voelde me meteen welkom en aanvaard. Bovendien zijn mijn collega’s experten in hun vak en leer ik er nog elke dag van bij. Want ik wil niet alleen ‘bezig blijven’: ik heb de ambitie om ook beter te worden en om mezelf te blijven onderdompelen in de innovaties en nieuwe technologieën. Daarvoor ben ik hier dus aan het goeie adres!”

Lees verder onder de foto voor het interview met Simon.

Simon – Bike Republic Grimbergen

Nog een flexwerker die bij ons aan de slag is, is Simon Vanhaecht. Simon is 23 jaar en in hoofdberoep vliegtuigtechnicus bij het Belgisch leger, maar op vrije dagen klust hij bij in onze winkel en atelier in Grimbergen. Puur uit passie voor de fiets! Als fietshersteller helpt hij onze klanten in een mum van tijd weer de weg op, maar ook als verkoper maakt hij mensen wegwijs in ons gamma. Van sleutelen aan vliegtuigen naar sleutelen aan ‘vliegmachines op de weg’: het is een kleine stap voor Simon.

Gespecialiseerd in de transportvliegtuigen van het Belgisch leger

Simon had als kind handige vingers en werd aangetrokken tot een heel specifieke job: “Al van kleins af aan had ik interesse in luchtvaart en dus volgde ik vanaf het vijfde middelbaar in Zaventem een opleiding om vliegtuigtechnieker te worden. Tijdens een stage ben ik in het leger terechtgekomen en er blijven plakken. Ik behaalde mijn licentie om aan de nieuwe A400M Airbussen te sleutelen: dat zijn de transportvliegtuigen van het Belgische leger, de opvolgers van de nog meer bekende C130’s”

Geïntrigeerd door de techniek van vervoersmiddelen

Naast handig is Simon ook sportief: hij loopt, zwemt en fietst, doorgaans met de mountainbike. “Ik was het beu om mijn fietsen telkens bij de fietsenmaker binnen te steken voor reparaties. Ik ben dan gewoon op eigen houtje beginnen sleutelen aan mijn fiets, maar ook aan die van vrienden en familie. Kleine herstellingen en afstellingen had ik vrij snel onder de knie, maar gaandeweg stuitte ik op een barrière van kennis en wou ik meer leren. Aangezien ik al klant was bij Bike Republic Grimbergen heb ik me ongeveer een jaar geleden spontaan aangeboden om hier te komen bijklussen. Na een paar proefjes mocht ik starten en sindsdien heb ik enorm veel bijgeleerd, zowel in de verkoop als de technologie van e-bikes. Op zich trekken alle vervoersmiddelen me enorm aan: je kan mensen letterlijk en figuurlijk op weg helpen. Vliegtuigtechniek is natuurlijk verre van hetzelfde als fietstechniek, maar het secure van sleutelen aan een vliegtuig moet je ook kunnen toepassen als je aan een fiets werkt.”

Ruimte voor een flexijob dankzij atypische shiften

Werken bij het leger is geen gewone ‘nine to five’. Simon draait er speciale shiften, waardoor er ruimte is voor een flexijob. “Ik werk drie dagen per week 13 uur, waardoor ik in feite nog twee dagen kan bijklussen. Al hou ik het bij één dag. Ik kom ofwel op woensdag, ofwel op donderdag en heel af en toe op zaterdag meehelpen in de winkel en het atelier. Er is veel flexibiliteit en dat vind ik leuk, al heb ik nog nooit een dag laten schieten. Ik werk hier nu intussen één jaar met veel plezier. Het is een klein team en de sfeer is goed. Dat straalt ook af op de klanten: soms brengen die weleens een stuk taart of een fles champagne voor ons mee. Heel plezant!”

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst