CityQ: de ideale oplossing in een veranderende mobiliteitscontext

De elektrische fietsen van CityQ zijn echte blikvangers: ze rijden op vier wielen, zijn volledig overdekt en kunnen dankzij een modulair design afgestemd worden op de noden van de klant. Kortom: een nieuwe mobiliteitsoplossing die het comfort van een auto naar de e-bike brengt. 

Exclusief bij Bike Republic

De fietsen van CityQ worden ontworpen in Noorwegen en gebouwd in Duitsland. Een combinatie van Scandinavisch design en Duitse degelijkheid dus! Bike Republic wordt in ons land exclusief dealer van deze unieke e-bikes, die doen denken aan de Renault Twizy of de BMW C1 scooters van weleer.

Het gemak van een auto… op de fiets

Vergis je echter niet: de CityQ is en blijft een fiets, maar wel voorzien van twee achterwielmotoren en – afhankelijk van de gewenste actieradius – één of twee batterijen. Deze cargobike ondersteunt de fietser tot een snelheid van 25 kilometer per uur en heeft net als een wagen ruitenwissers, achteruitkijkspiegels, meedraaiende verlichting, deuren, een bodemplaat… Maar dus ook een stel pedalen. De aandrijving gebeurt via ‘drive by wire’: de beweging van de pedalen laadt de batterij op en die stuurt op haar beurt de motoren aan via elektrische kabels. Comfortabel, innovatief én een stuk onderhoudsarmer dan de traditionele ketting- of riemaandrijving. Kortom: je geniet van het gemak van een auto, maar dan wel op de fiets.

Bike Republic

Compagnon de route voor bedrijven

Het is geen alledaagse, maar wel een heel interessante oplossing voor ondernemingen of zelfstandigen die in cargobikes willen investeren om hun producten aan huis te leveren of om hun klanten op een duurzame manier te bereiken. Files, lage emissiezones, stijgende brandstofprijzen en transportkosten: bedrijfsleiders en zaakvoerders moeten creatief zijn in de snel veranderende mobiliteitscontext en de fiets is en blijft een prima antwoord.

Bike Republic

Ook voor particulieren interessant

De CityQ is modulair en je kiest dus zelf of je een gesloten laadbak wil of liever een bankje waarop kinderen kunnen plaatsnemen. Samen gaan we op zoek naar de ideale configuratie, zodat we de fiets op maat kunnen leveren. Je mag met de CityQ op het fietspad rijden, je hoeft nooit meer te tanken, je kan hem overal parkeren en in tegenstelling tot een elektrische auto of bromfiets zijn de batterijen afneembaar en kan je ze dus binnen opladen. In en rond de stad is hij dus in principe handiger dan een gezinswagen.

Bike Republic

Onze collega Bart (storemanager van Bike Republic Diest), toont je in onderstaande video alles over de CityQ.

Testrit

Klanten kunnen de CityQ testen bij Bike Republic Diest, maar de fietsen zijn leverbaar in hun favoriete en dichtstbijzijnde winkel. Het is bovendien ook een optie om deze cargobike te leasen. Prijzen zijn op aanvraag en variëren naargelang de afwerking.

Ruim aanbod cargobikes

Ben je op zoek naar een ecologisch en sneller alternatief voor je wagen in of rond te stad? Ontdek dan al onze cargobikes of neem contact op met een van onze verkopers. Zij helpen je met plezier op weg naar de juiste fietsoplossing.

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst