Welkom Wieleke! Bike Republic start 2022 met twee nieuwe winkels

Ons goeie voornemen voor 2022? Een nog betere ‘compagnon de route’ voor jou worden. En precies daarom hebben we Wieleke, een fietsenwinkel met twee vestigingen in Laakdal en Diest, overgenomen. Het Wieleke-team blijft uiteraard op post. Je wordt er dus geholpen door gekende gezichten, met jarenlange ervaring én kennis van zaken. Ook het testcentrum in Diest, waar naast e-bikes en cargobikes ook fietsen voor andersvaliden en mensen met een beperking getest kunnen worden, blijft bestaan onder Bike Republic-vlag.

Geboren innovator met een hart voor fietsen

In de garage van zijn ouders fietsen, auto’s en ‘brommers’ uit elkaar halen en weer ineensteken. Bart Daems deed als kind niks liever. Een echte passie voor techniek was het. En die passie deed hem in 1992 zijn eigen fietsenzaak oprichten in de hoeve van zijn grootvader. ‘Wieleke’ werd al snel een begrip in en rond Laakdal.

De winkel in de oude boerderij barstte uit z’n voegen en maakte in 2008 plaats voor een splinternieuw pand. Zijn geheim? Bart vertelt: “Ik heb altijd geprobeerd om op mijn manier een innovator te zijn. Nieuwe dingen op de markt zag ik niet als een bedreiging, maar als een opportuniteit. Zo zag ik ook al snel het potentieel in van e-bikes en heb ik vol de kaart van de elektrische fiets getrokken, nog voor die echt populair werd in Vlaanderen.

En kijk: vandaag is de auto een last geworden en de (elektrische) fiets de oplossing voor een pak mobiliteitsproblemen in ons land.”  

Bike Republic

Uniek indoor testcentrum

Het is ook vanuit die drang om nieuwe dingen te proberen, dat Wieleke vorig jaar een indoor testcenter voor specifieke e-bikes, cargofietsen en zorgfietsen voor andersvaliden opende. “Zo’n testcenter is uniek in België en trekt mensen aan uit alle streken van het land en zelfs ook uit Nederland. Men kan er in alle rust en veiligheid fietsen uitproberen in een prikkelarme omgeving.”

Die zorgfietsen voor andersvaliden en mensen met een beperking zijn trouwens een stokpaardje van Bart en zijn team. Ook daarin zijn ze uniek in ons land: Wieleke werkt samen met heel wat ergotherapeuten en revalidatiecentra om iedereen van fietsplezier te laten genieten.

“Mensen met een bepaalde beperking denken vaak dat fietsen niet (of niet meer) voor hen is weggelegd. Maar door heel specifieke types fietsen aan te bieden of door custom aanpassingen te doen aan de mechaniek van een fiets, zetten we heel veel mensen toch in beweging.” 

Bike Republic

Hetzelfde team, een ruimer aanbod

Iedereen puur fietsplezier bezorgen, ook wanneer dat op het eerste zicht minder evident is. Het zit duidelijk in het DNA van Wieleke en dat sluit naadloos aan bij de waarden van Bike Republic. Net daarom komt deze overname niet uit de lucht gevallen. Meer zelfs: de expertise waarop je bij Wieleke kon rekenen, wordt aangevuld met de sterktes van Bike Republic.

Je fiets testen in Diest en hem toch afhalen en laten onderhouden in een Bike Republic-winkel dichter bij huis? Kan vanaf nu!

Ook de grotere stock en het assortiment e-bikes dat met een pak merken wordt uitgebreid, zijn voordelen voor Wieleke-klanten. En niet te vergeten: het gemotiveerde team dat de afgelopen jaren van Wieleke een succesverhaal heeft gemaakt, blijft hetzelfde.

Zaakvoerder Bart Daems wordt filiaalmanager van de vestigingen in Laakdal en Diest en ook de verkopers en technici in het atelier blijven op post. Je kan dus nog steeds op dezelfde vertrouwde gezichten rekenen én blijft welkom met je fiets voor onderhoud en herstelling, zelfs al kocht je die elders. 

Bike Republic

Ben je op zoek naar een nieuwe e-bike? Wil je een bakfiets of cargobike kopen voor je onderneming of je medewerkers laten meestappen in een fietsplan met lease- of bedrijfsfietsen? Ben je op zoek naar een fietsoplossing die het jou als andersvalide toch mogelijk maakt om puur fietsplezier te ervaren? Dan ben je vanaf nu meer dan welkom in Bike Republic Laakdal en in het Bike Republic Testcenter in Schaffen bij Diest!

Bike Republic
Bike Republic
Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst