Gentse start-up TAITO lanceert driewielige e-step Taito S1 die exclusief beschikbaar is bij Bike Republic

Bike Republic

De Taito S1, die zich profileert als de meest veilige en ecologisch verantwoorde e-step, is na drie jaar ontwikkeling te koop voor het grote publiek. Liefhebbers van betrouwbare en duurzame mobiliteit met een twist zijn bij de 27 winkels van Bike Republic aan het juiste adres voor tests, aankoop en onderhoud. De drie jonge oprichters breken met de Taito S1 een lans voor de nieuwe generatie e-steps, die uitpakt met een ultiem gebruiksgemak, onversneden rijplezier en een comfortabele dienstverlening dicht bij huis. Wist je trouwens dat TAITO het enige Belgische en één van de slechts twee e-step-merken in Europa is?

Na jaren onderzoek en ontwikkeling en een succesvolle crowdfunding en kapitaalophaling, is de Taito S1 klaar om België en de rest van de wereld te veroveren. Beginnen doen de jonge ondernemers van TAITO bij de winkelpunten van Bike Republic in België. Sinds de eerste prototypes die vorig jaar het levenslicht zagen is er nog heel wat bijgeschaafd en op punt gezet aan de driewielige en enige Belgische e-step. Denk aan de volledige integratie van de IoT (Internet of Things)-module - die zorgt voor GPS tracking, een alarmsysteem en deelopties met vrienden - bedienbaar via een op maat gebouwde Taito smartphone app. Het unieke en gepatenteerde vering- en draaisysteem kreeg ook een serieuze upgrade voor een nog prettiger en veiliger weggedrag. Verder beschikt de Taito S1 over nieuw plooimechanisme zodat je hem makkelijk overal mee naartoe neemt. Opladen duurt vier uur, goed voor (een getest bereik van) 30 kilometer rijplezier aan 25 km/u.

Cijfers liegen niet: veiligheid op e-steps broodnodig

TAITO is het geesteskind (°2020) van Nathan de Baets (COO), François Desmet (CTO) en Jules Dobbelaere (CEO). Toen Jules voor het eerst op een elektrische deelscooter reed, ervaarde hij naast een gevoel van vrijheid en onversneden rijplezier, bij momenten ook één van onveiligheid. Niet onterecht: e-steps zijn al jaren aan een opmars bezig, maar ook het aantal ongevallen in België blijft stijgen. Uit cijfers die het verkeersinstituut Vias publiceerde in februari 2023, blijkt dat er in 2022 liefst 1.715 letselongevallen met e-steps plaatsvonden. Dat zijn er vijf per dag, en liefst 63% meer dan in 2021. Bovendien zijn dat enkel de officieel gerapporteerde gevallen.

De drie oprichters trekken in het design van TAITO dan ook resoluut de kaart van veiligheid. De Taito S1 heeft zo een optimale schokdemping dankzij drie grotere, pneumatische banden, een gepatenteerde, innovatieve ophanging en een zwevend houten platform waarop de rijder staat. Deze drie zaken zorgen voor een verhoogde stabiliteit, beter comfort en een extra plezierfactor. Met de drie wielen ben je als bestuurder ook veel stabieler en geniet je van een intuïtieve rijervaring waarbij je kan leunen in de bochten. Bovendien vangt het rubberen veerelement oneffenheden in de weg en trillingen op, zodat bijvoorbeeld kasseien of putten in het wegdek geen obstakel vormen voor comfort of veiligheid. Op de e-step staan er ook lichten, richtingaanwijzers en een toeter. Naast een conventioneel achterlicht is er in de achterbocht van het frame ook een uplighter ingebouwd die de rug van de rijder verlicht, om zo de zichtbaarheid en dus de veiligheid verder te verhogen

Bike Republic

TAITO for life: èlk onderdeel te herstellen en vervangen

Verder springt de “built to last”-mentaliteit van de e-step met drie wielen in het oog. “De Taito S1 is niet alleen bestand tegen alle weersomstandigheden, elk onderdeel is ook te herstellen of vervangen dankzij een modulair ontwerp”, licht Jules Dobbelaere toe, co-founder en CEO van TAITO. “Een Taito is duurzaam en koop je voor het leven. Elk onderdeel is door een expert eenvoudig te vervangen. Daarmee onderscheiden we ons: huidige e-steps zijn zelden waterdicht waardoor ze in ons weer snel gebreken vertonen. Ze herstellen is vaak niet mogelijk door de grote hoeveelheid gelijmde componenten, waardoor je met een wegwerpproduct zit."

Het frame wordt volledig in België gemaakt - en ook de assemblage van de batterij gebeurt in eigen land. Door zoveel mogelijk onderdelen in België en Europa te laten maken, optimaliseren de drie jonge oprichters ook hun logistiek en ecologische voetafdruk. Bij de Taito S1 hoort ook een app die de gebruikerservaring een extra dimensie geeft. Je vindt in de app een GPS-volgsysteem dat samen met het geïntegreerde alarmsysteem en een vergrendelingsmogelijkheid je e-step maximaal beschermt.

Veiligheid, duurzaamheid en comfortabel rijplezier: redenen genoeg voor Bike Republic om de Taito S1 op te nemen in hun aanbod. Wim Teerlynck, General Manager van Bike Republic: “Bij Bike Republic willen we ons steentje bijdragen aan duurzame mobiliteit. We geloven dat ook e-steps - naast (elektrische) fietsen - daarin één van de essentiële bouwstenen zijn. Op sommige plaatsen en in sommige contexten zijn ze gewoon nog net een tikkeltje handiger dan fietsen. Daarbovenop komt dat de steps van TAITO een mooi Belgisch verhaal zijn en dat ze qua veiligheid, duurzaamheid en rijcomfort een nieuwe standaard neerzetten. Net daarom mag dit nieuwe product niet in onze collectie ontbreken!”

De Taito S1 is te koop voor €2590 bij een van de 27 winkels van Bike Republic of hieronder via de website.

Taito Step Matte Black Black Bamboo
Uit stock
Steps

Taito S1 Black Bamboo

TS1_MB_B
€ 2.590,00
De TAITO S1 won onlangs de prestigieuze prijs voor de beste e-step op de Micromobility Industries-beurs in Amsterdam. De e-step legt de nadruk op veiligheid met kenmerken zoals optimale schokdemping, een innovatief ophangsysteem en een zwevend houten platform. Daarnaast staat duurzaamheid, modulariteit en connectiviteit centraal met GPS-tracking en...
Bike Republic
Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst