Fietsen Van der Veken wordt Bike Republic

Er beweegt wat in de anders zo stille Kempen! Fietsen Van der Veken, een referentie in de streek met winkels in Retie en Turnhout, fietst vanaf nu mee in het Bike Republic-peloton. Het is een overname waar we heel erg fier op zijn! Het aanbod in Bike Republic Retie en Turnhout blijft heel breed. Je kan er terecht voor zowel een nieuwe racefiets als voor een speedpedelec of een kinderfietsje voor de volgende Wout Van Aert. Je vindt er ook een groot aanbod e-bikes van knappe merken als Gazelle, Norta en KOGA. 

Bike Republic

Wie de afgelopen jaren in de Kempen op zoek was naar een nieuwe fiets, die ging hoogstwaarschijnlijk eerst even langs bij Fietsen Van der Veken. Al sinds 1999 runt Bart Van der Veken in Retie een fietsenzaak die intussen een grote naam in de regio is geworden. Vanuit een passie voor mechaniek nam hij 23 jaar geleden een bestaande winkel over in het centrum van Retie. Wanneer die uit z’n voegen barstte, verhuisde Bart met zijn team in 2016 naar een veel groter pand in de Veldenstraat. Zo’n 3 jaar geleden werd ook in Turnhout een kleiner filiaal geopend. Dat zal nu trouwens verhuizen naar de Parklaan 38 en meteen openen als Bike Republic Turnhout.   

Aan de start van een volgende etappe

Vanaf 1 april 2022 gaat Fietsen Van der Veken dus officieel deel uitmaken van een grotere ploeg: Bike Republic. De winkels in Retie en Turnhout worden nummer 23 en 24 in Vlaanderen. Maar wees gerust: klanten kunnen nog steeds op dezelfde vertrouwde gezichten rekenen én blijven welkom met hun fiets voor onderhoud en herstelling. Het gemotiveerde team dat de afgelopen jaren van de zaak een succesverhaal heeft gemaakt, blijft immers hetzelfde. Ook voor een woordje uitleg of advies kan iedereen er steeds terecht.  

Bike Republic

Breed aanbod topmerken

Net zoals dat bij Fietsen Van der Veken het geval was, zal je ook bij Bike Republic Retie en Turnhout terecht kunnen voor een breed aanbod fietsen van fijne merken. Zowel racefietsen, gravel- en mountainbikes als e-bikes, speedpedelecs, stadsfietsen en kinderfietsen zijn er te vinden. Het bestaande assortiment van de winkels gaat gedurende de eerste maanden nog de deur uit en wordt dan mondjesmaat aangevuld met nieuwigheden. Sowieso zullen KOGA, Gazelle, Norta en Bulls beschikbaar blijven

Bike Republic

‘Compagnon de route’ in de Kempen

We willen voor jou graag een compagnon de route voor elk moment zijn. Iemand die met je meerijdt en op wie je kan rekenen, zodat je enkel nog zorgeloos van de rit hoeft te genieten. Een compagnon de route is idealiter ook dichtbij. Daarom zetten we – naast service en vakmanschap – ook volop in op toegankelijkheid. We focussen op een goeie geografische spreiding, zodat er altijd een Bike Republic in de buurt is. De Noorderkempen waren tot nu toe nog een ‘blinde vlek’. Daar komt nu dus verandering in.

Ben je op zoek naar een nieuwe e-bike? Wil je een racefiets of mountainbike om je sportieve grenzen te verleggen? Heb je interesse in een snelle Stromer waarmee je efficiënter van en naar het werk kan? Dan ben je meer dan welkom in Bike Republic Retie en Bike Republic Turnhout!

Turnhout opent binnenkort, Retie op 1 april

De winkel op de nieuwe locatie wordt vlijtig aan gewerkt en opent binnenkort. Van der Veken Retie opent op 1 april. 

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst