Bike Republic maakt nu 100% deel uit van de Colruyt Group

YES! Colruyt Group fietst met ons mee! Hun vertrouwen in ons wordt bewezen door het leiderschap voor 100% in eigen handen te nemen. Eerder dit jaar kwam het nieuws over de meerderheidsparticipatie (van 75%) aan het licht. Enkele maanden later wordt de optie om het belang te verhogen dan ook ingelost. Hierdoor wil Colruyt Group de evoluerende behoeften van de consument stimuleren en duurzame mindset bevestigen. 

Ben je benieuwd hoe dit in z'n werk ging en wat de toekomst voor Bike Republic zal brengen?
Lees dan verder. 

Colruyt Group volledig eigenaar van Bike Republic

Bike Republic en Colruyt Group besloten eind maart 2019 de handen in elkaar te slaan om het bedrijf een succesvolle doorstart te laten maken in België. Colruyt Group heeft intussen beslist om nu van haar calloptie gebruik te maken en de resterende aandelen over te nemen. Michel Verhaeren (gewezen aandeelhouder en CEO) zal de operationele leiding op 13 januari 2020 doorgeven aan Wim Teerlynck, die Business Unit Manager van Bike Republic wordt.  

Inkom van Fiets! in Antwerpen aan de Vlaamse Kaai

12 fietsspeciaalzaken in België

Door de overname van Bike Republic investeert Colruyt Group verder in duurzame mobiliteit en stimuleert het duurzaam woon-werkverkeer.  

Dieter Struye, directeur non-food van Colruyt Group: “De markt voor elektrische fietsen groeit sterk en Bike Republic is een jong en dynamisch bedrijf. We geloven dat de integratie in Colruyt Group zal bijdragen tot de rendabele groei van Bike Republic.” Dankzij de investering van Colruyt Group werd het aantal fietsspeciaalzaken intussen verhoogd tot 12, met de meest recente opening in Sint-Pieters-Leeuw. Dat aantal zal de komende jaren verder uitgebreid worden, zodat nog meer particulieren en bedrijven bij Bike Republic terechtkunnen voor hun fietsaankoop, -onderhoud of -herstelling.

Middenmotor van een elektrische fiets van het merk Bosch (close-up)

Hoofdkantoor verhuist mee

De switch naar Colruyt Group gaat gepaard met een nieuw hoofdkantoor. We verlaten onze stulp aan het Gent-Sint-Pieters station en nemen met alle enthousiaste Bike Republic-ers plaats in het Guldensporenpark te Merelbeke.


Klaar om de Bike Republic opnieuw een versnelling hoger te schakelen. 

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst