Door de toenemende maatregelen rond Covid-19 worden we genoodzaakt om zoveel mogelijk thuis te blijven. Hoewel wij volledig achter dit idee staan, is het ook essentieel om te blijven bewegen. Maar hoe kunnen we deze regels zoveel mogelijks respecteren zonder onze favoriete ontspanning, de fiets, te verwaarlozen?

Kettler vrouw in het bos

1. Het onderhoud van je fiets

Nu het slechte weer plaats maakt voor de zon, is het tijd om buiten te komen.

Aangezien het momenteel niet aangeraden is om recreationele uitstapjes te maken, is dit hét geschikte moment om je fiets vanonder het stof te halen en jezelf te promoveren tot fietstechnieker. Met onze ‘doe-het-zelf-onderhoudsgids’ maak jij je fiets in no time rijklaar. 

2. Zoek enkele toffe fietsroutes

Is je fiets rijklaar? Dan is dit het perfecte moment om je eigen buurt te leren kennen! Aangezien een fietsvakantie tijdens Pasen er deze keer niet in zit, kun je misschien eens de knooppunten in jouw buurt opzoeken? Zorg dan wel dat je jouw fietstocht niet te lang maakt, zodat je nog steeds verantwoord blijft. Klinkt dit als muziek in de uren? Bekijk dan even de routeplanner van Vlaanderen Fietsland.

Heb je iets nodig om naar uit te kijken tijdens de quarantaine? Dan helpen wij je graag met dromen. Bekijk zeker eens de fietsvakanties van ’T Zuiderhuis. Dé touroperator bij uitstek als het gaat over fietsreizen. (Bijna) tijd om vanop de fiets de mooiste streken van Europa te ontdekken. 

Twee dames rijden op de fiets in de zon

3. Creëer een parcours

Meer telewerken of online lessen volgen wil ook zeggen dat je minder beweegt. Daarom zijn wij voorstander om de fiets te pakken en een blokje rond te fietsen. Maar wat bij slecht weer? Doorbreek het stilzitten en daag je huisgenoot en/of familie uit voor een gewaagd, zelfgemaakt parcours. Niets is spannender dan wat uitdaging in deze periode, toch? Koppel er een puntentelling en hoofdprijs aan vast, dit maakt het spel extra boeiend.

GIF fietsers rijdt van een trap

PS; Op eigen risico, vergeet dit niet in alle veiligheid te doen. 

4. Leer je kind fietsen

Heb je thuis een kleuter rondlopen die nodig wat stoom moet aflaten? Dan is dit misschien wel het moment om hem of haar te leren fietsen. Heeft je kindje genoeg zelfvertrouwen en zin om het te leren?

Dan geeft Tom Boonen enkele tips weg hoe je jouw zoon of dochter op een rustige, veilige en verantwoorde manier leert fietsen.

Vader leert kind fietsen

5. Doe een 'wheelie'

Heb jij een sterk evenwichtsorgaan en staat angst niet in jouw woordenboek? Leer jezelf dan een wheelie aan! Wesley gaf ons enkele jaren geleden wat tips over hoe je hieraan begint. 

Wij zijn alvast benieuwd hoe jullie het er vanaf zullen brengen! Inzendingen zijn altijd welkom of je kunt ons ook steeds taggen op alle mogelijke sociale media kanalen met #ikdoeeenwheelie.

Heb je nog tijd op overschot? Lees nog meer interessante blogposts van Bike Republic en eindig deze vervelende quarantaineperiode als een volleerde fietsexpert.

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst