Je kan er haast niet meer langs kijken: steeds meer mensen springen de e-bike op en zoeven je voorbij. Meer en meer wordt de auto achterwege gelaten en wordt de elektrische fiets ingezet om naar het werk te pendelen of om boodschappen te doen. Voor wie twijfelt om wel of niet de overstap naar elektrische fietsen te maken, is de snelheid vaak een doorslaggevende factor. Maar de e-bike biedt veel meer voordelen... 

Koppel fietst met Cortina e-bik

Door het gebruik van de elektrische fiets geef je jouw gezondheid een boost!

Dat elektrisch fietsen voor watjes is, is intussen een achterhaald statement. Ook al geeft de motor je een duwtje in de rug, is het nog steeds aan jou om op de pedalen te trappen en dit vraagt energie. Door het aanhouden van een constante, licht verhoogde hartslag verbrand je calorieën en train je je beenspieren. Het kan dus gezien worden als een mooie workout waar je achteraf niet helemaal bezweet van bent. Bovendien verlaag je, door het fietsen, ook de kans op diabetes en hart- en vaatziekten. 

Fietsen op zich is voordelig voor jouw fysieke conditie, maar ook bewegen in de buitenlucht zorgt voor een verbetering van jouw (mentale) welzijn. Dit kan een ideaal moment zijn om het hoofd eens leeg te maken. Minder stress  draagt namelijk bij tot een betere slaapkwaliteit. Je loopt dus minder gespannen en dit is een goede zaak voor jezelf en je omgeving. Ontdek nog meer voordelen waarom fietsen zo gezond is.

Je hebt tijd in de hand.

Op jouw e-bike kun je rekenen. Neem je de elektrische fiets dan kun je gericht inschatten hoe lang je over een afstand zal doen en overal zonder stress op tijd arriveren. Je hoeft geen rekening meer te houden met onverwachtse files want die fiets je vanaf nu gewoon voorbij.

Daarnaast weren steeds meer steden de auto waardoor je vaak sneller en gemakkelijker af bent met een elektrische fiets. Deze trend zal zich gegarandeerd nog verder zetten, dus denk hier gerust eens over na.

Electrische Brompton opgevouwen op het werk

Elektrisch rijden is enorm handig.

Door de enorme variatie aan elektrische fietsen is er voor elk type fietser een passende e-bike.

Wanneer je op zoek bent naar een elektrische fiets om een grote afstand van en naar het werk te doen, dan kun je opteren voor een speed-pedelec. Zoek je eerder een manier om vlot naar het station te geraken en na het treinreizen nog enkele kilometers af te leggen? Dan is een elektrische vouwfiets de ideale oplossing. Daarnaast heb je ook nog tal van andere soort elektrische fietsen zoals de e-toerfiets die perfect is voor een leuk fietsweekendje, de e-bakfiets waar je bijna alles mee kan vervoeren of de e-mountainbike die je een zetje geeft en de avonturier in jou naar boven brengt. 

Met de elektrische fiets draag je bij aan een groener milieu.

Als je fietst dan stoot je in tegenstelling tot veel andere vervoersmiddelen geen CO² uit. Daarnaast verloopt het productieproces van een elektrische fiets veel duurzamer dan die van de auto.

Je batterij opladen is uiteraard wel noodzakelijk bij het gebruik van je e-bike maar het CO² die hierbij verbruikt wordt is amper 2% van de gemiddelde uitstoot die een auto heeft. Je draagt dus niet alleen jouw steentje bij aan het milieu ook voor jezelf en je omgeving is dit een goede zaak. 

Gezin fiets met de elektrische Dolly bakfiets

Elektrisch fietsen is (op lange termijn) goed voor je portemonnee.

Het budget dat je uitgeeft aan de elektrische fiets lijkt op het eerste zicht een serieuze hap uit je budget, zeker wanneer je een speed-pedelec op het oog hebt. De aankoopprijs van een elektrische fiets ligt inderdaad een stuk hoger dan bij een gewone fiets.

Echter, wanneer je het totale plaatje gaat bekijken, waarbij je alle mogelijkheden van de elektrische fiets in acht neemt, dan kom je toch een stuk goedkoper uit. Door je accu op te laden kan je afhankelijk van de type fiets toch al minstens 60 kilometer gaan rijden, als je dit dan gaat vergelijken met de benzineprijzen dan is het verschil op het einde van de rit significant. 

Hebben wij jou kunnen overtuigen van de voordelen van de e-bike of wil je meer te weten komen? Bekijk dan even ons aanbod aan elektrische fietsen.

Meer info over de onderdelen van een elektrische fiets vind je hier.

Ook in onze winkels helpen we je graag verderVind de winkel in jouw buurt.

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst