Heb je dit jaar een communicant of vieren jullie een lentefeest? Dan is een nieuwe fiets het perfecte cadeau om het feestvarken te verrassen. In deze blogpost gaan we dieper in op alles wat je moet weten over een fiets voor je communie, van de juiste maat en zadelstand tot het beste type fiets voor je kind.

Welke fietsmaat heb ik nodig?

Gemiddeld groeit een kind 6 cm per jaar. Een fiets op de groei kopen, klinkt dan ook logisch. We raden je dit af want je kind moet altijd met zijn voeten bij de grond kunnen. Volledig tot stilstand komen en op- en afstappen wordt veel lastiger wanneer je niet de juiste maat kinderfiets koopt. Een fiets in de juiste maat geeft een boost aan het zelfvertrouwen van je kind en is veel veiliger onderweg.

Hoe bepaal ik de fietsmaat?

Bij fietsen voor volwassenen heb je een frameaanduiding. Bij kinderfietsen kijken we naar de grootte van de wielen. Deze maat wordt aangegeven in inches. De leeftijd van een kind is een indicatie voor de bandenmaat, maar ook niet meer dan dat. Sommige kinderen zijn op de leeftijd van hun communie of lentefeest wat groter of kleiner dan de gemiddelde lengte van hun leeftijdsgenoten, zeker in de pubertijd. De lengte van je kind is daarom de beste leidraad om de juiste maat van de nieuwe fiets te bepalen.

Kortom, let bij de aankoop van een fiets altijd op deze 2 punten:

 • Koop een kinderfiets op maat
 • Beide voeten moeten de grond kunnen raken

Hoeveel inch wielen voor welke lichaamslengte?

 • 12 inch: lengte tussen 94 en 104 cm
 • 14 inch: lengte tussen 105 en 109 cm
 • 16 inch: lengte tussen 110 en 114 cm
 • 18 inch: lengte tussen 115 en 119 cm
 • 20 inch: lengte tussen 120 en 134 cm
 • 24 inch: lengte tussen 135 en 144 cm
 • 26 inch: lengte tussen 145 en 150 cm
Bike Fun You Go Girl Girls Geel 20
Beschikbaar
Kinderfietsen

Bike Fun You Go Girl Girls 20"

01.011.310
€ 429,00

Frog 53
Beschikbaar
Kinderfietsen

Frog 53

L-FH53-GRE
€ 499,00 € 605,00

Scott Aspect 970 Scott Aspect 970 2
Beschikbaar
Mountainbikes

Scott Aspect 970

286345004
€ 549,00 € 629,00
Op zoek naar een ideale instapper om te proeven van singletracks, bospaden en de vrijheid van offroad fietsen? De Scott Aspect 970 wordt jouw bondgenoot op de trails! + Puur MTB-plezier met basisonderdelen+ Met 21 versnellingen achter de hand overwin je elke helling + Robuust aluminium frame+ Grote 29 inch wielen: rol met gemak over elk obstakel...
OXFORD GALAXY N7 DISC DAME 57 ZWARTBLAUW
Beschikbaar
Stadsfietsen

OXFORD GALAXY N7 DISC

GALAXYN7DID57ZWBLAUW
€ 849,00

Hoe stel ik mijn zadel en stuur af?

Een degelijke kinderfiets is altijd een goede investering. Je verhoogt in één klap het fietsplezier en het rijcomfort van je dochter of zoon. Een fiets voor twaalfjarigen is al helemaal een investering op lange termijn. In veel gevallen zal je kind met deze fiets naar school, de jeugdbeweging of de sportclub rijden. Die extra beweging is mooi meegenomen en het bespaart de (groot)ouders tijdens de week en in het weekend heel wat kostelijke autoritjes.

Cadeautip: 

Staat de droomfiets van je kind al te blinken in onze fietswinkel? Familie en vrienden kunnen altijd een cadeaubon van Bike Republic geven.

Enkele belangrijke punten om te onthouden

 • Durf vragen te stellen. Wil ik een coole mountainbike? Legt je puber vaak lange afstanden af en is elektrisch rijden dan een optie? Welke elektrische fiets past bij hem/haar? Is een fietsverzekering interessant?

 • Fiets accessoires zijn noodzakelijk. Een mooie, perfect passende helm, een hip fluojasje, extra verlichting, vind je accessoires in een van onze winkels!

Deze fietsen geven je communiefeestof lentefeest extra kleur:

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst