Transplantoux en Bike Republic: een partnership op wieltjes

Wist je dat Bike Republic trotse partner is van vzw Transplantoux?

Samen proberen we transplantatiepatiënten op de fiets te krijgen én te houden. Want voldoende beweging is in hun geval van vitaal belang. Op 11 september fietsen we dan ook samen in de Ardennen. Een laatste trainingsrit vooraleer de fietsers van Transplantoux aan hun grote doel beginnen: eind september de Mont Ventoux beklimmen.

Bike Republic

Fiets jij ook met ons mee in Durbuy?

Een gezonde levensstijl met voldoende beweging is van vitaal belang voor wie een orgaan getransplanteerd kreeg. En dus zet vzw Transplantoux zich in om transplantatiepatiënten zoveel mogelijk in beweging te krijgen én te houden. Met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van hun werking: een jaarlijkse trip richting Mont Ventoux. Een grote groep Transplantoux-leden beklimt eind september de Kale Berg en zet zo de kroon op een pak revalidatiewerk. 

Ook bij Bike Republic willen we zoveel mogelijk mensen #puurfietsplezier bezorgen, wat hun achtergrond ook is. We geloven dat de fiets een betere fysieke én mentale gezondheid met zich meebrengt. Kortom: ’t is de snelste weg naar geluk. En dat niet alleen voor mensen met een nieuw orgaan: iedereen heeft belang bij een regelmatig fietstochtje. Net daarom dragen we vzw Transplantoux een warm hart toe.

Transplantoux-rit in de Ardennen

In mei lanceerden we elke week een fietsroute die #puurfietsplezier naar alle hoeken van ons land bracht. Ook de Transplantoux-leden fietsten onze routes deze zomer. Maar wie traint voor een beklimming van de Ventoux, heeft vooral hoogtemeters nodig. En dus creëerden we – ‘speciaal’ voor Transplantoux – een pittige rit van 88 kilometer in de Ardennen.  

Vanuit Durbuy gaat het richting La Roche, met als zwaartepunt een beklimming van de Col de Haussire. Die staat te boek als de lastigste helling in België. Terug in Durbuy staan er zo’n 1400 hoogtemeters op de teller: iets minder dan het aantal hoogtemeters dat je ook op de flanken van de Mont Ventoux moet overwinnen. En dus is deze route de ideale opwarmer voor wie naar de Kale Berg afzakt. Niet in het minst voor de leden van Transplantoux… 

Bike Republic

Fiets mee met ons en Transplantoux op 11 september in Durbuy

Op zondag 11 september fietsen wij van Bike Republic samen met de Transplantoux-leden die prachtige route vanuit Durbuy. Het is de laatste groepstraining vooraleer deze moedige mensen de enorme uitdaging aangaan. Door met hen mee te fietsen in de Ardennen, moedigen we hen nog een keertje aan. 

Ook jij bent van harte welkom om mee te fietsen. Dat mag met een racefiets, maar zeker ook met je e-bike. We fietsen in groep aan een rustig tempo en deelname is helemaal gratis! 

Fiets je graag mee? Schrijf je dan hier gratis in: 

Alvast wat praktisch info:

Datum: zondag 11 september 2022 
Startuur: verzamelen om 09:00 en vertrek om 09:15 stipt 
Startplaats: Parking De la Foire (PI. aux Foires 22, 6940 Durbuy) 
Parking: parking Centre-Passerelle of Parking De la Foire (beide kort bij startplaats) 

De gpx van deze tocht kan je downloaden op onze RouteYou-pagina:  

Bike Republic
Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst