Onze #influoncers zorgen voor views op de donkerste dag van het jaar

InFLUOncers? Dat zijn influencers die we op 21 december – de kortste dag van het jaar – voor één keer geen views lieten halen op sociale media, maar in de ochtendspits! Door o.a. @mamavanvijf, @claudiavanavermaet en @sociaalincapabelemichiel in fluo outfit de weg op te sturen, willen we aandacht vragen voor meer zichtbaarheid – en dus veiligheid – van fietsers in het verkeer!

Meer en zwaardere ongevallen met zwakke weggebruikers in de wintermaanden

Wist je dat er tijdens de donkere wintermaanden niet alleen meer ongevallen gebeuren, maar dat ze ook een stuk ernstiger zijn? Uit cijfers van verkeersinstituut VIAS blijkt dat er 31% meer letselongevallen gebeuren bij zwakke weggebruikers én dat er een stijging van 57% zwaargewonden en doden is binnen die ongevallen. Slechts één ding kan dat soort ongevallen vermijden: opvallen met goeie verlichting en voldoende reflecterende kledij en accessoires!

Hier vind je alvast enkele tips hoe je jezelf zichtbaarder kan maken in het verkeer.

 

Te weinig fietsers dragen fluo

Steeds meer mensen gebruiken hun fiets, e-bike, elektrische bakfiets of longtail ook ’s winters als belangrijkste transportmiddel. De auto blijft alsmaar vaker op stal voor kleine, functionele verplaatsingen. Top is dat! Toch draagt nog steeds een minderheid van de fietsers reflecterende of fluorescerende kledij of accessoires.

Daar willen we samen met onze partner GoFluo en een tiental influencers – of beter gezegd: InFLUOncers - verandering in brengen! Samen gaan we voor meer views in het donker. Onder andere @mamavanvijf, @sociaalincapabelemichiel en @vanavermaetclaudia stonden op 21 december op donkere, gevaarlijke fietspunten om aandacht te vragen voor zichtbaarheid in het verkeer. Met een reflecterende boodschap in de hand en een fluorescerende vest om het lijf!

Word zelf #influoncer in het verkeer met deze 4 gouden tips

Influencer word je niet van de ene dag op de andere. InFLUOncer gelukkig wel. Het enige wat je moet doen, is:

1.      Zorg voor voldoende verlichting op je fiets

2.      Kies voor fluorescerende kledij overdag en reflecterende kledij ’s avonds en ‘s nachts

3.      Maak aan kruispunten oogcontact met automobilisten

4.      Gebruik je ogen én oren op de fiets

Wil je meer tips om op te vallen in het verkeer en zelf ook een #inFLUOncer te worden?

 

Hou onze Facebook- en Instagrampagina in de gaten

In november gaven we een pak WoWoW reflecterende rugzakcovers weg en deze winter plannen we nog meer opvallende acties. Volg je Bike Republic nog niet op Facebook of Instagram? Dan is NU het moment om daar verandering in te brengen!

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst