Met een bikefitting loopt alles op rolletjes

Puur fietsplezier begint met de juiste fiets. Maar uiteraard moet die juiste fiets ook de correcte maat hebben. Alleen zo kan je comfortabel en vol vertrouwen de weg op. Kom je bij Bike Republic langs voor een nieuwe fiets, dan voeren we gratis een standaard bikefitting uit. Hoe we jou vooraf precies opmeten? Dat lees je hier!

Gratis bikefitting bij aankoop van een fiets

Om je fietscomfort te verzekeren, word je in elke Bike Republic-winkel met sportief assortiment sowieso even opgemeten wanneer je een nieuwe fiets wil kopen. De bikefitting is gratis en we gebruiken de ‘Complete Fit’-methode van Bikefitting.com, een bedrijf dat onderdeel is van Shimano. Aan de hand van metingen met de ‘2D Body Analyzer’ - die in elke sportieve Bike Republic-winkel staat - bepalen we in een slechts een paar stappen wat jouw ideale fietspositie en framemaat is. En dat zowel voor een racefiets of mountainbike als een stadsfiets of speedpedelec. Zo’n opmeting duurt slechts vijf minuutjes, maar maakt ons meteen een heel stuk wijzer over jouw ideale framemaat.

Kom dus eens langs in één van onze sportieve winkels en laat je opmeten!

Hoe gaan we te werk?

Stap 1: lichaamslengte meten 

We beginnen met de makkelijkste stap: meten hoe groot je precies bent. Wedden dat je denkt dat je een paar centimeter groter bent dan in werkelijkheid? ;-)   

Stap 2: binnenbeenlengte meten 

Om vervolgens je binnenbeenlengte te meten, trek je een stang zo hoog mogelijk tussen je benen naar omhoog. Nu we je lichaams- en binnenbeenlengte kennen, kunnen we bepalen hoe de lengte van je benen zich verhoudt tot je bovenlichaam. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld lange benen en een korte romp of omgekeerd. Dat bepaalt mee welke framemaat je nodig hebt.    

Stap 3: armlengte meten

Ook de lengte van je armen brengen we mee in rekening. We meten vanaf je schouder tot een staaf die je in je hand vastpakt. Je armlengte speelt een rol om onder andere de lengte en hoogte van je stuurpen te kunnen bepalen. 

Stap 4: schouderbreedte meten

Om je tot slot ook de correcte stuurbreedte te kunnen aanraden, meten we ook je schouderbreedte even op. Wanneer je je armen recht voor je uitsteekt, liggen je handvaten idealiter in het verlengde. 

Stap 5: algoritme en datavergelijking  

Nu we al deze maten hebben opgemeten, geven we de cijfers vervolgens in de computer in. We laten er een algoritme op los én de data van meer dan 1,5 miljoen voorgaande metingen die al met het systeem zijn gebeurd. Afhankelijk van het type fiets waarnaar je op zoek bent, krijgen we een passende framemaat door en kunnen we de fiets bestellen of – met een beetje geluk – gewoon uit ons magazijn halen ;-) 

Kom eens langs en laat je opmeten

Onze collega’s in de sportieve Bike Republic-winkels staan klaar om je op te meten en om je te helpen de framemaat te vinden. Trap dus gerust eens langs! 

Bike Republic
Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst