Enkele weken geleden lieten we de Hiron 400 testen door enkele fietsers. Ze kregen van ons enkele dagen de tijd om de fiets te ontdekken, zij het voor woon-werkverkeer of een fietstochtje met het gezin of vrienden.

Benieuwd wat ze ervan vonden? Sarie en Raf delen hun ervaring!

Review Hiron 400

© Sarie - testpersoon Hiron 400

Op 24 juli nam ik de Hiron 400 in ontvangst voor de start van het testweekend. Mijn eerste indruk bij het zien van de fiets was dat het eerder een eenvoudig en basic model was, maar toch een kwaliteitsvol uitzicht heeft. 

De fiets is niet zwaar, wat ervoor zorgt dat hij gemakkelijk te verplaatsen en goed wendbaar is. Over het comfort ben ik ook positief; de handvaten en zadel voelen zacht aan, daardoor heb ik tijdens mijn 40 kilometer lange tocht geen last gehad van zadelpijn. Persoonlijk zou de bel iets dichter bij het handvat mogen staan, zo hoef ik niet telkens mijn handvat te lossen. 

" Ik heb nooit een onveilig gevoel gehad tijdens de fietstochten. Ook niet bij hogere snelheden bij afdalingen. "

Op de fiets zit je in een mooie rechte houding, wat voor mij een groot pluspunt is aangezien ik snel last heb van mijn onderrug. Bovendien heb ik nooit een onveilig gevoel gehad tijdens de fietstochten. Ook niet bij hogere snelheden bij afdalingen. De remmen werken krachtig genoeg om snel te kunnen reageren in een verkeerssituatie. 

De Grote Markt in Tongeren

© Sarie - testpersoon Hiron 400

De bediening van de display vind ik tijdens het fietsen niet altijd gebruiksvriendelijk. Het schakelen tussen de vier niveaus gaat eenvoudig maar toch zou ik kiezen voor een iets grotere display waarop ik kan zien hoeveel accu ik nog heb, hoeveel kilometer ik al heb gereden en het uur kan raadplegen. 

De motor van de Hiron 400 is krachtig genoeg, ik kan gemakkelijk snelheid aanhouden bij het bergop rijden of bij tegenwind. Dit maakt het fietsen met een e-bike zo zalig,
het plezier van fietsen kunnen bleven zonder last. 

Ikzelf zou de Hiron 400 aankopen voor mijn woon-werkverkeer (ongeveer 10 km heen en terug) en om er kleine boodschappen mee te doen. Ik denk dat deze e-bike voor zo'n doel zeker geschikt is. Hij is minder geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een sportief model. 

" Ik kan besluiten dat het een goede fiets is voor mijn doeleinden met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. "

Moest ik deze fiets aankopen zou ik er nog fietstassen bij kopen, want deze heb ik gemist tijdens het weekend. Daarnaast zou ik ook een extra slot voorzien om de e-bike met een veilig gevoel ergens achter te kunnen laten. 

Ik heb dit weekend ongeveer 75 km gefietst met de Hiron 400. Ik kan besluiten dat het een goede fiets is voor mijn doelstellingen met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. 

Bedankt, het was een fijne ervaring!

Review Hiron 400

© Raf - testpersoon Hiron 400

Bij de ontvangst van de Hiron 400 werd ik meteen oprecht gelukkig. De fiets oogt zeer eenvoudig, doch erg degelijk. De batterij werd mooi verwerkt boven het achterwiel, dat ervoor zorgt dat wanneer je er bijvoorbeeld fietszakken boven plaatst, niemand de batterij nog ziet zitten. 

Nadat de Hiron 400 op maat werd afgesteld was het tijd voor een eerste korte rit van een
5-tal km. Mijn tevredenheid steeg naarmate de kilometers vorderden. Daags nadien kon ik dan ook met een gerust gevoel mijn woon-werkverkeer aanvatten. De totale afstand bedraagt zo'n 30 km en het wegdek verandert voortdurend. Dit werd de eerste grote test. Tijdens deze test wisselde ik regelmatig van ondersteuningsniveau (turbo, sport, tour en eco). Telkens is het écht comfortabel fietsen, al zoek je hierbij best even naar de juiste versnelling. De aanwezige feathershock in de voorvork ving de vele schokken door het geaccidenteerde parcours goed op.

Niet moe, maar wel voldaan parkeerde ik de Hiron 400 's avonds in de garage. De batterij opladen? Daar was nog lang geen sprake van! 

" Mijn tevredenheid steeg naarmate de kilometers vorderden. Daags nadien kon ik met een gerust gevoel mijn woon-werkverkeer aanvatten. "

De Hiron 400 werd nog gebruikt voor een kort ritje naar de bakker en voor een gezinstocht op zondagnamiddag. Een tocht van maar liefst 40 kilometer, voornamelijk over geasfalteerde jaagpaden. 

Op elk ondersteuningsniveau is dit ongelooflijk comfortabel fietsen. De schijfremmen zorgen er bovendien voor dat je zéér snel kan stoppen. Al kan ik me voorstellen dat dit voor een beginnende fietser wennen is. Ikzelf ben een geoefende wielertoerist maar moet spijtig genoeg vaststellen dat een tocht van 40 kilometer er wel voor zorgt dat het zadel voor enkele "pijnpunten" zorgt. 
In totaal heb ik zo'n 80 kilometer afgelegd, de batterij had op dat moment nog zo'n 20 resterende capaciteit. 

Mijn besluit; de Hiron 400 is een oerdegelijke fiets die je comfortabel over allerlei soorten wegen met een veilig gevoel op jouw bestemming brengt. Bovendien is de fiets wendbaar en is de bediening van de fietscomputer erg eenvoudig. 

Ontdek de HIRON 400 in onze webshop of kom hem testen in één van onze winkels.
Ook benieuwd wat de fietsers van de HIRON 500 vonden? Lees de reviews.

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst