Je kon bij ons al terecht voor een heleboel topmerken zoals Trek, Gazelle, Kettler, Flyer en Ridley. Maar vanaf dit jaar halen we nog een paar fabrikanten van hoogwaardige speedpedelecs en cargobikes in huis. Dit zijn onze nieuwe fietsmerken vanaf het voorjaar van 2023.

Het is een feit: we gebruiken de fiets steeds vaker voor praktische verplaatsingen. Fietsen worden trouwens ook meer en meer ontworpen om dat soort ritten zo snel en comfortabel mogelijk te laten verlopen. Voornamelijk speedpedelecs en cargobikes zijn dus aan een stevige opmars bezig. Ook bij Bike Republic! Daarom halen we dit jaar maar liefst zes nieuwe merken in huis die zich vooral richten op speedpedelecs, compacte e-bikes, modulaire cargobikes, bakfietsen en longtail fietsen: Åska, Klever, Opium, Ca Go, Qio, O2Feel en Ahooga!

ÅSKA BIKE: de duurzame speedpedelec van de toekomst

Åska – vergis je niet, het wordt uitgesproken als ‘Oska’ – betekent ‘donder’ in het Zweeds. Maar ga de roots van het merk vooral niet zoeken in het Hoge Noorden, want ze liggen gewoon hier bij ons. Åska is een Belgische producent van futuristische speedpedelecs die innovatie en duurzaamheid centraal plaatst.  

Åska wil met z’n speedpedelecs een reëel verschil maken in onze mobiliteit en CO2-uitstoot. Onder het motto ‘practice what you preach’, laat Åska z’n frames niet produceren in Azië, maar zoveel mogelijk lokaal. Zo voldoen de speedpedelecs aan de hoogste kwaliteitsnormen. Ook het gros van de onderdelen wordt aangekocht bij Europese leveranciers die in lijn liggen met Åska’s verwachtingen op gebied van duurzaamheid.  

Is je nieuwsgierigheid geprikkeld? Ontdek de speedpedelecs van Åska nu op onze site.

Klever speedpedelecs: snel en comfortabel naar het werk

Je auto wat vaker op de oprit laten staan, dat is verre van een straf wanneer je een Klever speedpedelec hebt. De fietsen stuwen je met hun krachtige achterwielmotoren in een zucht richting 45 kilometer per uur. En geef toe: je kan moelijk zeggen dat het grijze muizen zijn. Klever speedpedelecs springen in het oog dankzij hun unieke design, de uit de kluiten gewassen accu’s en het ongezien gebruiksgemak.

Klever is een bedrijf met een ambitieuze missie: ‘making commuting your favorite time of the day.’ Wil jij jouw pendel naar het werk ook een stuk efficiënter, duurzamer en ronduit plezanter maken? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod!

OPIUM speedpedelec: het neusje van de zalm

Wil jij enkel het beste? Dan is de speedpedelec van Opium vast iets voor jou. Opium is een splinternieuw merk, maar als je hun speedpedelec bekijkt lijkt het alsof ze al jaar en dag niks anders doen dan fietsen bouwen. Het ontwerp is zo uitgepuurd en de technologieën die gebruikt worden kloppen voor de volle honderd procent. 

De Pinion-versnelling in combinatie met de robuuste riemaandrijving is volledig onderhoudsvrij en de achterwielmotor met een vermogen van maar liefst 960 Watt biedt een geweldige rijervaring. Bovendien heb je dankzij de enorme geïntegreerde batterij een actieradius tot 280 kilometer per laadbeurt. Daar kunnen weinig fietsen aan tippen!

Ca Go: een bakfiets met focus op veiligheid

Er hangt een pittig prijskaartje aan vast, maar de Ca Go is dan ook een bakfiets waar niks op aan te merken valt. Je kindjes zitten extra veilig in de hoge bak van schokabsorberend schuim. Die heeft tal van verstevigingen zodat zelfs bij een aanrijding de kans op letsels een heel stuk kleiner wordt. 

Uiteraard is de Ca Go ook voorzien van de nieuwste snufjes qua aandrijving, suspensie en stuurkoppeling. Dit is echt een fiets die je moet zien en vooral ook moet testen om het te geloven!

QiO: compacte, robuuste en wendbare e-bikes voor het drukke stadsverkeer

De QiO EINS is meer dan alleen een opvallende verschijning met leuke kleurtjes. Zijn compacte ontwerp bespaart een pak ruimte bij het opbergen en de kleine wielen maken deze e-bike enorm wendbaar en fun om mee te fietsen. Vooral in de stad merk je de voordelen! Het frame en het bagagerek zijn trouwens superstevig: je kan er zelfs een kinderzitje op monteren.

O2Feel Equo Cargo: de perfect uitgebalanceerde longtail

Een longtail is een e-bike met een extra lang bagagerek, waar je met gemak twee kinderzitjes op monteert. Zo’n cargobike heeft een pak voordelen t.o.v. een bakfiets. Een longtail neemt mnider plaats in op het fietspad en bij je thuis, je manoeuvreert er makkelijker mee in het stadsverkeer én het rijgevoel is een stuk natuurlijker.

De O2Feel Equo Cargo voegt daar nog een pak extra stabiliteit aan toe: het kleiner achterwiel zorgt voor een lager zwaartepunt, waardoor je de fiets makkelijker in balans kan houden. Met een laadvermogen tot 180 kilo is dat geen overbodige luxe!

Ahooga: Belgische e-bikes voor wie van schoonheid houdt

Ahooga ontstond in Brussel en de fietsen worden nog steeds voor een groot deel daar geassembleerd. Het is dan ook logisch dat de e-bikes van dit Belgische merk zich vooral in de stad als vissen in het water voelen. 

Naast elektrische plooifietsen bouwt Ahooga nu ook echte lifestylefietsen. De ‘Urban’ is een toonbeeld van stedelijke cool, terwijl de ‘Modular’ dankzij enkele slimme accessoires om te toveren valt in een echte cargobike. Goed gezien!

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst