Zin in een stevige en avontuurlijke work-out én een voorliefde voor de fiets? Dan is mountainbiken écht iets voor jou. Ideaal voor een beginnende en/of gepassioneerde fietser om op sportieve wijze de mooiste natuurspots van België te ontdekken. 

Mountainbiken door hoge beplanting over een heuvel

De grote baan verlaten en kleine landweggetjes opzoeken. Ploeteren in de natte modder of crossen door het droge zand. Met de mountainbike kun je elke ondergrond overwinnen bij alle weersomstandigheden. Plezier, knokken en genieten. Hoog tijd dus om de leukste mountainbike routes te gaan verkennen. 

Wij zetten er alvast enkele op een rij. 

Mountainbikeroutes in eigen streken

Staat er een weekendje Ardennen gepland of ga je er wel vaker heen? Let dan even op.

Avontuurlijke mountainbikeroute door het bos

1. La Roche en Ardenne - Ardennen

Een tocht die rustig begint met eerder gemakkelijke asfaltwegen, maar laat je niet verrassen door de stevige klim van 17% die je nog te wachten staat. Na 20 kilometer zwoegen kun je uitwaaien met een snelle afdaling. 

2. De rode route van Aywaille - Ardennen

Deze route is geschikt voor mountainbikers die al wat ervaring in de benen hebben. Het is een 22 kilometer lange tocht door de prachtige streek in en rond Aywaille. De route bevat heel wat steile hellingen en afdalingen. 

Geen zin om te zweten en zwoegen? Niet getreurd de omgeving van Aywaille heeft tal van andere routes in de omgeving geschikt voor iedereen. 

Avontuurlijke mountainbikeroute door het bos

Blijf je toch liever wat dichterbij, ga dan naar de Vlaamse Ardennen. Daar zijn er ook heel wat pareltjes te vinden.  

3. De groene route van Geraardsbergen - Vlaamse Ardennen

Wanneer je denkt aan Geraardsbergen dan denk je waarschijnlijk ook aan het wegwielrennen, maar deze streek biedt ook parels van mountainbikeroutes aan. Deze fietstocht is voornamelijk een grillig off-road parcours maar ook de befaamde Muur en Bosberg zullen er niet aan mankeren. Perfect dus om goed te knokken en de streek in en rond Geraardsbergen te verkennen. 

4. De groen/rode route van Oosterzele

Sta klaar aan de poort van de Vlaamse Ardennen want daar gaat je tocht van start. Asfalt- en veldwegen wisselen elkaar hier af. De route gaat verder via het dorp van Gijzenzele waarna je je kan verwachten aan een aantal heuveltjes. Je passeert de ‘Lange Wal’, via de oude steengroeven en na een korte, iets meer technische afdaling bereik je het eindpunt van dit parcours.

De Vlaamse velden

Mountainbiken buiten de grenzen

We trekken de grens over, maar beginnen dichtbij.

5. De bossen & duinen van Westenschouwen - Zeeland, Nederland

We gaan richting Zeeland want dit is dé uitgelezen provincie om te mountainbiken. Deze route ligt in het westen van het Zeelandse eiland, een streek waar het wel heel toeristisch kan zijn. Kies dus het juiste moment uit.

Je fietst rondom het dorpje Westenschouwen en aangezien je al snel het bos in duikt en een stevige klim voorgeschoteld krijgt, kun je best al een basis aan MTB-skills hebben. Deze fietsroute staat gekend als één van de mooiste van Nederland. 

Downhill mountainbiken door het bos

De laatste twee routes liggen heel wat kilometers verder op, maar geloof ons, ze zijn de moeite waard! 

6. Het Zwarte Woud - Duitsland

We trekken naar het Zwarte Woud in Duitsland waar je aan hoogtemeters geen gebrek hebt.

Ben je eerder een beginner of intussen al een echte expert?
Geen zorgen, er is voor ieder wat wils.

Het Zwarte Woud heeft ontelbaar veel mountainbikeroutes in de aanbieding. Weet je niet waar te beginnen? Begin dan bij het Bad Wildbad, deze ligt het meest noordelijk en ademt echt mountainbike

Mountainbiken door het bos vol takken

7. Retallack - Canada

Nu maken we het écht avontuurlijk! Een trip richting Canada. 

Canada mountainbiken naar hartenlust maar we kozen er één route uit voor jullie. We gaan richting Retallack. Dit gebied staat bekend als een skigebied maar niets is minder waar, je kan er de meest avontuurlijke mountainbike trips gaan beleven. Retallack is voor de echte durvers! Ga je graag nog wat extremer? Ga daar dan heli-biking. Dit voldoet aan al jouw meest waanzinnige dromen. 

Mountainbikeroute in Canada

Nu we weten waar de mooiste of meest uitdagende mountainbikeroutes voor deze herfst zich bevinden, is het hoog tijd om je mountainbike te laten oplappen of om eens rond te snuisteren in ons assortiment MTB's.

Meer mountainbike modellen en bijhorend advies vind je in onze winkels. Bike Republic winkels in Antwerpen, Boechout, LeuvenRoeselare en Sint-Pieters-Leeuw beschikken over het grootste aantal MTB modellen.

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst