CADEAUTIPS: het perfecte kerstcadeau voor sportieve fietsers

Heb je een wielertoerist, mountainbiker, gravelliefhebber of gewoonweg een sportieveling in je familie of vriendenkring? Dan hebben we voor jou wat cadeau-inspiratie voor eindejaar. Onze winkelrekken hangen vol leuke kerstcadeaus voor fietsers die in hun vrije tijd de kilometers graag opstapelen. Het ultieme kerstcadeau voor sportieve fietsers? Misschien leg jij wel één van deze cadeautips onder de kerstboom!

Shokz hoofdtelefoon met botgeleiding

Op de fiets naar muziek luisteren is fijn, maar met een gesloten koptelefoon of oortjes is het ook gevaarlijk. Je sluit jezelf op die manier voor een stuk af van het verkeer. Dat probleem heb je gelukkig niet met de hoofdtelefoons van Shokz. Die werken via botgeleiding: de speakers zitten niet in je gehoorgangen, maar staan op je jukbeenderen. Geluidstrillingen worden via die jukbeenderen naar je gehoorzenuw gestuurd en zo naar je hersenen. Je sluit je gehoorgang dus niet af en blijft alert voor het omgevingsgeluid, terwijl je tegelijkertijd ook muziek hoort. Net zoals wanneer je aan het praten bent dus. 

We hebben in ons assortiment twee Shokz-modellen: de high-end Openrun (139,95 euro) en de goedkopere OpenMove (89,95 euro).

Bike Republic

Buff-nekwarmer

Absoluut onmisbaar tijdens elke rit bij frisse temperaturen: een nekwarmer van Buff! Je nek is echt wel een plaats die je wil beschermen tegen koude rijwind en dan is een elastisch Buff-sjaaltje gewoon ideaal. Het is bovendien een multifunctioneel stukje textiel. Zo kan je je Buff ook onder je helm als muts dragen.

Zeg trouwens niet zomaar 'Buff' tegen de nekwarmers die je soms gratis krijgt in goodiebags bij de start en aankomst van grote toertochten. Een echte Buff is kwalitatief, gaat jarenlang mee én je hebt de keuze uit verschillende materialen. Zo heb je bijvoorbeeld Buffs die gemaakt zijn van merinowol. Die hebben antibacteriële en thermoregulerende eigenschappen. Of wanneer het heel koud is, kan je ook kiezen voor een gevoerde Buff

De adviesprijs voor een Buff-nekwarmer start bij 19,95 euro.

Wahoo Elemnt Rival GPS sporthorloge

Wissel je jouw fietsritten soms af met loop- of zwemsessies? Dan is de Elemnt Rival GPS sporthorloge, het multisporthorloge van Wahoo, een echt hebbeding om op je cadeaulijstje te zetten. Je koppelt hem makkelijk met je Wahoo-fietscomputer of -fietstrainer, de batterij gaat tot 24 uur mee in gps-functie (en zelfs tot 14 dagen als ‘gewone’ polshorloge) en de bediening is heel intuïtief. Je stelt het horloge helemaal in zoals jij het wil via de Element app op je smartphone en je bent meteen vertrokken.

Handig: het toestel detecteert automatisch welke sport je beoefent. Tijdens een triatlon wordt al je data dus netjes bijgehouden zonder dat je zelf iets hoeft te doen. 

De adviesprijs van het Wahoo Elemnt Rival GPS sporthorloge is 199,99 euro.

Morgan Blue onderhoudskit

Je fiets onderhouden kan zeker in de winter een tijdrovend klusje zijn, maar je weet wat ze zeggen: een propere fiets is een snellere fiets! Met deze uitgebreide set onderhoudsproducten van Morgan Blue doe je een fervente fietser vast en zeker een plezier. Of geef je hem of haar een subtiele hint: ‘kuis je fiets nu eens’ ;-)

Wat zit er allemaal in de kit?
Een fles Bike Wash (1000 ml), ontvettende kettingreiniger (1000ml), race oil (125 ml), een spons, microvezeldoek, handige kettingrol (houdt je ketting op z’n plaats wanneer het achterwiel gedemonteerd is), quick & clean borstel, wielborstel, cassetteborstel en kettingborstel.

De adviesprijs van deze onderhoudskit is 67,30 euro. Hij is wel enkel te koop in onze winkels met sportief assortiment. 

Wil je meer weten over hoe je jouw fiets het best in topvorm houdt?
Lees hier rustig onze onderhoudstips na:

Bike Republic

SKS Raceblade Pro spatbordenset

Op het eerste zicht zou je misschien denken: niet echt een sexy cadeau. Maar neem het van ons aan: hiermee kan je een #doortrapper echt héél gelukkig maken.

De wegen liggen er het grootste deel van het jaar nat en smerig bij. Opspattend water is dan ook een nachtmerrie voor zowel fiets als fietser. De Raceblade Pro spatbordenset van SKS Germany is speciaal voor koersfietsers ontwikkeld. Ook al vinden nogal wat puristen het 'not done' om spatborden op een racefiets te monteren: voor lange trainingsritten in de winter, herst of vroege lente komen ze echt wel van pas.

Handig aan de Raceblade Pro-spatborden van SKS Germany is het feit dat ze makkelijk op elke vorm van voor-en achtervork passen en ook heel handig te bevestigen zijn via rubberen riempjes. Bovendien zorgen de spatlapjes aan de achterkant van de spatborden er ook voor dat wie achter jou fietst gevrijwaard blijft van opspattend water en smurrie.

TIP: let erop dat je beschermende tape aan je frame aanbrengt, zodat je lakwerk niet beschadigd geraakt. Vuil en smurrie dat tussen je frame en het rubber kruipt, zorgt onvermijdelijk voor kleine krasjes en dus doffe plekken op je fietskader.

Een setje Raceblade Pro spatborden van SKS Germany heb je al vanaf de adviesprijs van 39,99 euro. Je vindt ze ook in een XL-variant voor wie met bredere banden van 30 of 32 mm fietst.

Wahoo TickR hartslagsensor

Een ideaal cadeau voor iemand die je hart sneller doet slaan? Deze Wahoo TickR hartslagmeter natuurlijk! Een hartslagmeter is een stukje basisuitrusting voor iedereen die al eens graag het gaspedaal intrapt op de fiets. En van alle hartslagsensoren op de markt is de TickR het meest gebruiksvriendelijk. Je verbindt hem snel met elke smartphone, fietscomputer of sporthorloge via Bluetooth of Ant+. Ook verbinding maken met verschillende toestellen tegelijk is perfect mogelijk. Je hartslag wordt nauwkeurig gemeten en de batterij gaat mee tot wel 500 uur. 

De adviesprijs van een Wahoo TickR is 49,99 euro. 

Bike Republic

Bontrager Starvos WaveCel fietshelm

Wie tegenwoordig zonder helm op een racefiets, gravel- of mountainbike kruipt, wordt onderweg gegarandeerd een paar keer raar aangekeken. Een fietshelm is een onmisbaar onderdeel in de garderobe van elke fietser. De ideale fietshelm is veilig, maar ziet er ook goed uit. En laat deze Bontrager Starvos WaveCel helm daar nu net in uitblinken. Hij is licht, ventileert heel erg goed én is uitgerust met de door Bontrager ontwikkelde WaveCel-technologie: een soort interne kreukelzone die als basis dient voor de helm en de impact-energie van een botsing opneemt. Je stelt de helm bovendien heel makkelijk af met de BOA-draaisluiting achteraan én het magnetische sluitsysteem aan de riempjes. 

De adviesprijs van de Bontrager Starvos WaveCel fietshelm is 119,99 euro. Hij is bij ons verkrijgbaar in verschillende maten.

Bike Republic

Garmin Edge 530 fietscomputer

Een topper binnen het gamma van Garmin, is de Edge 530 fietscomputer. Die combineert een aantrekkelijke prijs met een heleboel toeters en bellen voor fietsers die het onderste uit de kan willen halen tijdens het trainen. Naast de klassieke gps-functies, connecteert het toestel ook met je smartphone om meldingen te tonen, je kan een livetrack, ongevaldetectie en fietsalarm inschakelen voor extra veiligheid,… Maar wat het toestel echt bijzonder maakt, is de overvloed aan data over je prestaties die je na en tijdens elke training krijgt. Dat gaat dan over je VO2 max, hersteltijd, trainingsbelasting, de effectiviteit van je workout… 

Je kan het zo gek niet bedenken, of de Garmin Edge 530 kan het.
En dan vergeten we nog bijna de batterijduur tot 20 uur te vermelden.

De adviesprijs van de Garmin Edge 530 fietscomputer is 299,99 euro.

Bike Republic

Bontrager Ion 100 R en Flare R City verlichtingsset

Nog iets wat eigenlijk op geen enkele racefiets of mountainbike mag ontbreken, is een compact setje verlichting. Zeker in de winter doe je er goed aan om altijd lichtjes bij te hebben en – als het even kan – ze ook tijdens grijze ritten overdag te laten branden. De Ion 100 R en de Flare R City van Bontrager zijn daarvoor ideaal. Het voor- en achterlicht hebben een geconcentreerde lichtbundel, een willekeurig onderbroken knipperpatroon en een groot bereik om de zichtbaarheid te garanderen. Het compacte ontwerp en de brede lichtbundel zijn geoptimaliseerd voor het rijden in de stad. Je laadt deze lichtjes op via micro-usb in anderhalf uur tijd.

De adviesprijs van dit setje Bontrager-verlichting, is 79,99 euro.

Bike Republic

Wahoo KickR Core fietstrainer

Voor wie ook ’s winters z’n conditie op peil wil houden, is een smart trainer echt een goeie investering. De Wahoo Kickr Core is het meer budgetvriendelijke broertje van de KickR, maar toch is hij robuust gebouwd en werkt hij op dezelfde manier. Je haalt het achterwiel uit je fiets, monteert de cassette op de trainer en plaatst dan je fiets op de KickR Core. Deze smart trainer kan een vermogen tot 1800 watt aan en simuleert hellingen tot 16%. Via Bluetooth of Ant+ koppel je de trainer met je laptop, tablet of smartphone om op Zwift, Bkool, Trainingpeaks of een ander programma je indoor ritten af te werken. Let op: een cassette wordt niet standaard meegeleverd.

De adviesprijs van de Wahoo KickR Core fietstrainer is 800 euro. Het apparaat is enkel te koop in onze winkels met sportief assortiment.

Bike Republic

Een cadeau waarmee je iedereen fietsplezier schenkt? Een Bike Republic-cadeaubon

Het is algemeen geweten: van fietsen word je blij. Wedden dat onze cadeaubon dus steeds met een glimlach in ontvangst wordt genomen? Het is een perfect geschenk wanneer je iemand puur fietsplezier cadeau wil doen, maar je niet precies weet wat je wil geven. Jij kiest zelf een bedrag en de bon kan ingeruild worden voor een nieuwe fiets, accessoires, kledij, onderdelen of zelfs een herstellingsbeurt. 

Niet twijfelen, schenk een cadeaubon van Bike Republic en geef je favoriete fietser alle (keuze)vrijheid.

Op zoek naar meer inspiratie?

Product toegevoegd aan verlanglijst