CADEAUTIPS: het perfecte kerstcadeau voor fietsers

Heb je een fervente fietser in je familie of vriendenkring? Een collega die door de wind, door de regen, dwars door alles heen met de fiets naar het werk gaat? Een mama of papa die de kindjes steevast op twee wielen naar school brengt? Iemand die er regelmatig met de fiets op uit trekt voor een dag of een weekendje? Dan hebben we voor jou wat cadeau-inspiratie voor eindejaar. Onze winkelrekken hangen vol leuke kerstcadeaus voor fietsers die hun fiets vooral voor praktische verplaatsingen gebruiken als voor mensen vrije tijd de kilometers graag opstapelen. Het ultieme kerstcadeau voor fietsers? Misschien leg jij wel één van deze cadeautips onder de kerstboom! 

GoFluo fluohesje

Je kan niet zichtbaar genoeg zijn wanneer je in het donker of de schemering fietst. Maar ondanks dat wil je er natuurlijk ook nog steeds een beetje goed uitzien. De fluojasjes van het Belgische merk GoFluo vallen op - letterlijk en figuurlijk - met hun reflecterende elementen én hun stijlvolle designs. Anders dan de meeste andere fluohesjes zijn de ‘bodyglowers’ van GoFluo kwalitatief afgewerkt, verkrijgbaar in verschillende maten, sluiten ze mooi aan en zien ze er ook gewoon superleuk uit. Sowieso een fijne voor onder de kerstboom! 

We hebben GoFluo ‘bodyglowers’ voor zowel kinderen als volwassenen in verschillende maten en modellen. De adviesprijs varieert tussen 29,95 tot 44,95 euro.  

Bike Republic

Buff Original/Polar/Dryflx sjaal

Je vindt ze tegenwoordig in alle maten, vormen, materialen en kleuren: de nekwarmers van Buff. Op de fiets bewijzen ze hun nut als comfortabele en compacte sjaal, als hoofdband, als balaclava of – in tijden van corona – als geïmproviseerd mondmasker. Zo’n multifunctionele Buff doet echt wel dienst in elk seizoen.

Kan je tijdens de winter wat extra warmte verdragen? Kies dan voor de Polar-uitvoering, gemaakt van gerecycleerd microvezel en fleece. De Dryflx-uitvoering is dan weer heel erg licht, ademend én reflecterend. Die is dus eerder geschikt voor de tussenseizoenen. Ook in de zomer kan je trouwens een lichte Buff dragen, bijvoorbeeld als bandana onder je helm om je hoofd te beschermen tegen de felle zon. 

De prijzen van de Buff nekwarmers variëren tussen 17,95 en 29,95 euro. 

Bike Republic

Ikzi Light spaakreflectoren

Trek je voor de kerstcadeaus naampjes op het werk of in je vriendenkring en zoek je dus een pakje voor een kleine prijs? Misschien is een setje spaakreflectoren dan wel een idee. Zo is de fietser aan wie je dit cadeau doet extra zichtbaar onderweg. Want vergis je niet: reflectoren die aan bewegende elementen van je fiets worden bevestigd, vallen heel goed op in het donker. In een doosje van Ikzi Light zitten 10 reflectoren van 8 centimeter lang.  

De adviesprijs van de Ikzi Light spaakreflectoren is 6,95 euro. 

Bike Republic

Electra Domed Ringer fietsbel

Nog zo’n klein maar fijn ideetje: doe eens iemand een hippe fietsbel cadeau! De Domed Ringer van Electra, een accessoiremerk van Trek, wordt uitgebracht in ontelbaar veel hippe, kleurrijke en soms zelfs grappige prints. Een fietsbel met een kabouter, een eenhoorn of een pizza erop? Kan allemaal! Zo’n bel is een echte eyecatcher op je stuur en geeft je fiets meteen een tikkeltje persoonlijkheid. De Domed Ringer van Electra is gemaakt van aluminium en kan dus niet roesten. Ringring! 

De adviesprijs van de Electra Domed Ringer fietsbel is 15 euro. 

Bike Republic

Basil City Shopper fietstas

Altijd handig onderweg: een degelijke fietstas. Zeker wanneer je die ook als schoudertas kan meenemen wanneer je de stad intrekt. De Basil City Shopper is zo’n 2-in-1 fietstas die met een inhoud van 14 à 16 liter ideaal is qua grootte én gewicht. De waterkerende vouwsluiting met magneet zorgt ervoor dat regen of smurrie niet bij je spullen of boodschappen kan. Nog een pluspuntje: je bevestigt de tas makkelijk aan je bagagedrager met het Hook-On systeem. Het grijs is tijdloos en de afwerking met lederen details ziet er luxueus uit. Ook aan veiligheid is gedacht, want de tas heeft reflecterende elementen én een bevestigingsmogelijkheid voor LED-verlichting.  

De Basil City Shopper fietstas in ‘grey melee’ kost 50 euro.

Vaude Escape Bike Light regenjas

Wie op de fiets niet bang is van een spat regen of een paar beaufort wind, investeert wel best in een goeie regenjas. Er eentje cadeau krijgen is natuurlijk nog mooier! De Vaude Escape Bike Light is alleszins een toppertje in ons assortiment. We hebben een dames- en een herenmodel van deze lichtgewicht regenjas, die dankzij het unieke Ceplex Active membraan water- en winddicht is, maar tegelijk ook ademend vermogen heeft. De stof werd bovendien behandeld met een ‘Eco Finish’ om ze water- en vuilafstotend te maken.

Mooi detail: Vaude gaat er prat op dat al hun producten op een milieuvriendelijke en eerlijke manier geproduceerd worden.  

De adviesprijs van de Vaude Escape Bike Light regenjas is 100 euro. 

Bike Republic

Nutcase Street fietshelm

De fietshelm als noodzakelijk kwaad? Niet bij Nutcase! Het Amerikaanse merk bewijst dat helmen er helemaal niet saai hoeven uit te zien. Uiteraard krijgen veiligheid en comfort de prioriteit bij Nutcase, maar fijne looks en leuke prints zijn toch echt wel hun stokpaardje. Zo’n Nutcase-helm herken je van ver! Ze zijn bij Bike Republic verkrijgbaar in tal van kleuren en maten, voor kinderen en volwassenen. Wil je echt een zot cadeau onder de kerstboom leggen? Niet twijfelen: ga voor een Nutcase! 

De adviesprijs van een Nutcase Street fietshelm is 99.90 euro. 

Bike Republic

Bookman Curve voor- en achterlicht

Nieuw in ons assortiment is de fietsverlichting van het Zweedse merk Bookman. De Curve voor- en achterlichten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en passen rond quasi ieder type stuur en zadelpen. Op amper 2 uur tijd zijn de lichtjes via usb opgeladen. Met het voorlicht van 220 lumen ben je dan vertrokken voor een gebruiksduur tot maar liefst 70 uur, het achterlicht gaat tot 32 uur mee. Door hun gebogen vorm zorgen de volledig waterdichte lichtjes ervoor dat je ook van opzij zichtbaar bent in het verkeer. Onmisbaar om veilig op pad te gaan tijdens de donkere maanden!   

De adviesprijs voor zowel een Curve voor- als achterlicht is 39 euro per stuk. 

Bike Republic

Een cadeau waarmee je iedereen fietsplezier schenkt? Een Bike Republic-cadeaubon

Het is algemeen geweten: van fietsen word je blij. Wedden dat onze cadeaubon dus steeds met een glimlach in ontvangst wordt genomen? Het is een perfect geschenk wanneer je iemand puur fietsplezier cadeau wil doen, maar je niet precies weet wat je wil geven. Jij kiest zelf een bedrag en de bon kan ingeruild worden voor een nieuwe fiets, accessoires, kledij, onderdelen of zelfs een herstellingsbeurt.  

Niet twijfelen, schenk een cadeaubon van Bike Republic en geef je favoriete fietser alle (keuze)vrijheid. 

Op zoek naar meer inspiratie?

Product toegevoegd aan verlanglijst