Kortrijk for kids

Mag het ook een keertje wat minder zijn? De kilometers tenminste, want dit rustige tochtje voor het hele gezin rond de stad Kortrijk biedt je een heleboel fun. Véél water, een pak zomerse stadssfeer en natuurlijk de iconische monumenten van de stad.

Over iconisch gesproken. Als er één iets de geschiedenis van de stad Kortrijk heeft bepaald, dan is het wel de Leie. Geen betere aanloop naar de West-Vlaamse stad dus dan een fietstochtje vanuit Kuurne langsheen de rivier. Al eeuwen is de ‘Golden River’ letterlijk en figuurlijk de levensader van de stad. De Leie bepaalde het leven en de rijkdom van de inwoners, dankzij de productie van vlas en linnen dat via het water werd vervoerd. Aan de Leie liggen ook de iconische Broeltorens met de verlaagde Leieboorden, zonder twijfel het coolste plekje in het centrum. Die torens uit 1385 dienden trouwens om het verkeer op de rivier te controleren.

Bike Republic

Broeltorens Westtoer

Kortrijk zelf is geknipt voor kinderen. De stad is ook verrassend hedendaags, en toont zich in de zomer van haar meest dynamische kant. Het Buda-eiland, omgeven door twee armen van de rivier en vernoemd naar de Hongaarse stad ‘Budapest’, is de culturele en chill hotspot bij uitstek.  

’s Zomers vind je hier Buda Beach – Bar Amorse, een zomerbar met zandbak en speelelementen bij het relaxte stadsstrand. Zoek je een comfortabele strandstoel uit, geniet van een trendy cocktail én van de zomerzon! Aan het Albertpark vind je de Skatebowl, het grootste skatepark van de Benelux. 

Bike Republic

Buda-beach Westtoer

Via de Abdijkaai en het kanaal Bossuit-Kortrijk trappen we de stad uit richting het recreatiedomein De Gavers in Harelbeke. Deze 170 hectare grote groene long is de perfecte spot voor alweer een pauze, want dit heerlijke groendomein biedt alles wat een gezin verlangt: een zwempartijtje in het Gavermeer, kajakken op het water, een avontuurlijk hoogtouwenparcours of gewoon even relaxen op het strand.

Er is ook een bijensite, vanuit de kijkhutten spot je vogels en ’s zomers zijn er elke dag leuke kids-activiteiten! Wist je dat hier ook zeldzame orchideeën bloeien? 

Bike Republic

© De Gavers - Provincie West-Vlaanderen

In samenwerking met toerismejournalist Johan Lambrechts tipt Bike Republic elke zomerweek een exclusieve Bike Republic-route waarop je puur fietsplezier beleeft. 

Zoek je nog bijkomend advies?
Kom zeker even langs
Product toegevoegd aan verlanglijst